Chelsea steppar upp försäsongen
Tillbaka i träning.

Chelsea steppar upp försäsongen

Här följer en uppdatering kring Chelseas försäsong och hur uppladdningen inför säsongsstarten fortskrider.

Chelseas försäsong har hittills varit lite hattig. Dels på grund av mästerskap. Dels på grund av pandemin, som vi alla vill lägga bakom oss men som fortfarande gör sig påmind.

Man började med att samla de spelare som fanns tillgängliga, vilka var en hel drös. A-lagsspelare som inte varit involverade i EM, utlånade spelare och yngligar kröp fram från sina hål och spelade en vänskapsmatch bakom stängda dörrar mot Peterborough på Cobham. Denna match slutade 6-1 efter bland annat mål från Tammy Abraham, Christian Pulisic på straff och ett hattrick från Hakim Ziyech. Enligt Football.London startade man denna match med Jamie Cummings (som igår blev klar för lån till Gillingham) i mål, en trebackslinje bestående av Clarke-Salter, Sarr och Chaloba och Alonso och Zappacosta som yttrar. Som mittfältslås teamade de stukade karriärernas duo Barkley och Drinkwater upp och framåt huserade Hudson-Odoi, Pulisic och Tammy Abraham. I andra halvlek fick unge finske målvakten Bergström chansen men även namn som Miazga, Baker, Maatsen, Sterling, Loftus-Cheek, Gallagher, Rahman, Ugbo och Broja luftades. Och så Ziyech så klart som alltså gjorde tre mål.

Efter detta tog man sitt pick och pack och drog till Irland. Enligt Athletic var samtliga ovan nämnda spelare med, plus de båda målvakterna Arzabalaga och Mendy, samt Musonda.  Maatsen och Anjorin skulle också med men dessa gjorde enligt uppgifter aldrig resan av oklar anledning. Tanken var att man skulle ha spelat en träningsmatch mot Droheda United i torsdags förra veckan men denna match blev inställd och resan avbröts därför i förtid. Man åkte hem på fredagen och anledningen som uppgavs var oro över eventuella positiva Covid-resultat inom truppen.

Istället spelade man en internmatch som slutade 1-1 efter mål av Hudson-Odoi och Broja.

Väl tillbaka på Cobham har fler spelare som deltagit i EM slutit upp. Tyskarna Werner, Rudiger och Havertz, fransmännen Kante och Zouma samt kroaten Kovacis är tillbaka och har deltagit i träning med laget under helgen.

Ikväll väntar en träningsmatch mot Bournemouth. Matchen spelas borta på sydkusten och är den fösta matchen med full publikkapacitet som Chelsea spelar sedan 4-0 vinsten mot Everton våren 2020 - en match som flera CSS:are såg live på vår medlemsresa. Den sänds live från ChelseaFC.com samt från Chelseas officiella app 5th stand med start 20.45. 

Resten av försäsongen ser ut som följer:

July 22 - Drogheda United (a) | Träningsmatch. Inställd!

July 27 - Bournemouth (a) | Träningsmatch

August 1 - Arsenal (a) | Träningsmatch

August 4 - Spurs (h) | Stäningsmatch

August 11 - Villarreal (n) - UEFA Super Cup

Daniel Joannou2021-07-27 09:55:29
Author

Fler artiklar om Chelsea