Chelsea - Juventus
4 - 0

Chelsea vann övertygat mot ett svagt Juventus

Det blev en magisk kväll på Stamford Bridge för Chelsea-fansen. Spelarna stod för en otrolig insats och nu går London-laget upp som etta i grupp H.

Chelsea tar tag i matchen från början och styr spelet på ett dominerande sätt. Chelsea skapar ett par vassa chanser i början på första halvlek. Det skulle dröja till matchminut 25 innan första målet skulle komma. Efter en hörna av Ziyech kunde ungtuppen Chalobah dundrar in bollen i mål efter en styrning från Rudiger. Därefter fortsatte Chelsea att styra spelet och Juventus hade svårt att få tag i bollen. Men i den 28:e matchminuten får Juventus ett läge där Morata chippar bollen mot mål men då lyckas Silva sparka bort precis på mållinjen.

Tyvärr fick Kante bryta matchen efter 37 minuter på grund av skada. In kom i stället Loftus-Cheek.

Chelsea fortsätter i samma takt som i första halvlek. Det är total dominans från Chelsea och jag blir riktigt glad som supporter att se laget spela på det här sättet. I den 56:e minuten slår Chilwell ett inlägg som till slut hamnar hos James som smäller in 2–0 till hemmalaget. Därefter skulle det bara dörja två minuter innan Chelsea skulle hitta målet igen. Den här gången är det Loftus-Cheek som på något sätt lyckas få fram bollen till Hudson-Odoi som enkelt kan placera in 3–0.

I matchminut 71 skulle ett nytt byte göras på grund av skada och den här gången var det Chilwell som tvingas byta mot Azpilicueta. Chilwell tog sig mot knät men vi hoppas givetvis på en positiv prognos från honom. Därefter tappar matchen lite fart men Chelsea fortsätter att pröva försvaret i Juventus som har en tung kväll på Stamford Bridge.

I den senare delen av andra halvlek gör båda lagen ett flertal byten. Chelsea byter in Werner, Mount och även Saul fick några minuter på planen. Sista målet i matchen skulle komma i den 95:e minuten. Målets uppbyggnad börjar med att James krossar bollen till Ziyech som sedan spelar in bollen till Werner som kan lägga in 4–0 till Chelsea.

En fantastisk insats av laget och det blev en bra värdemätare inför helgens stormatch mot Manchester United.