Chelsea Värld: Äntligen tillbaka

Chelsea Värld: Äntligen tillbaka

Landslagsuppehåll, Premier League, Mourinho och Rio Ferdinand. Ensidigt, fanatiskt och blåögt, Chelseas Värld är här igen.

Mitt liv går att beskriva på följande sätt: Jag arbetar, tar hand om min familj och kollar fotboll. Jag beklagar mig inte, för detta liv trivs jag bra med och det är exakt så jag vill ha det.

Min passion är alltså fotboll, och inte sport i allmänhet. Jag har slutat att kolla på sportsändningarna när jag märkte att jag bara glodde på skiten för att få en glimt att fotboll. Det stod väldigt klart att jag inte bryr mig något vidare om någon 15:åring som slår svenskt rekord i friidrott och att hockey går mig på nerverna.

Det är alltså fotboll som gäller, men även här är smalnas fältet av.

Premier League är den självskrivna ettan och här tittar jag så mycket jag kan. Det varvas med någon FA-Cupmatch här och där, och ett nytt nöje har dykt upp i mitt liv denna säsong i form av Europa League - mer underhållande än jag hade räknat med (Super Live - vilken grej!). Champions League är alltid spännande, men sedan går det utför. Allsvenskan fungerar som ljummen mellanöl när abstinensen mitt i sommaren blir för påtaglig, i brist på annat, men spansk, italiensk och tysk fotboll ser jag inte alls. Och just det. Jag skiter även ett stort blankt stycke i Zlatan.

När dessa nöjen (Chelsea) slits från mitt liv för den patetiska ursäkten "landslagsuppehåll" går jag ner en nivå. Blir rastlös. Det kliar i kropp och själ och jag hatar det. För landslagsuppehåll tillhör den grupp av fotboll jag inte värdesätter. Landslagsuppehåll dyker upp likt influensan, förstör rytmen i mitt liv och sänker mig totalt, innan det försvinner, och allt kan gå tillbaka till normalt.

Om det finns fler som sitter och hoppas att landslagsuppehåll ska gå över snabbt och smärtfritt, utan skador, så är här allt försenad Chelseas Värld för er att avnjuta (?).

Mourinho till Chelsea alltså? Ja, om man ska tro den engelska pressen är det så gott som klappat och klart. Tydligen ska polaren och tillika ungdomstränaren i Porto ha Twittrat följande och Engelska Metro gick så långt som att hävda att en provisoriskt kontrakt är överenskommet.

Vissa tvivlar, men jag älskar Mourinho och håller tummar och tår för att han kommer tillbaka. Mer fantastisk tränare och skönare kille får man leta efter.

Benitez då? Han har väl ändå gjort det ok, eller? Tja... jag ska inte ställa mig på hatarnas sida bara sådär, men personligen har jag lite svårt att omfamna en tränare som på några år gjorde Champions Leauge-vinnarna Liverpool till ett lag som slutade 7:a i ligan, som på några månader totalt förstörde samma Inter som året innan inte bara vunnit Champions Leauge, utan även ligan och italienska cupen (under en viss Mourinho, förresten), och som varit utan kontrakt med någon klubb sedan två år tillbaka innan han fick Chelsea. När sedan samma man, som också skyter om de bragder han gjort under sin fantastiska karriär som tränare, har på sina 27 första matcher endast mäktat med 14 vinster. Ja, då är det inte helt lätt som supporter att att sjunga några hyllningsramsor direkt.

På sina 27 första matcher (med statistik t o m den 8:e mars), har Benitez en vinnratio på 52%, jämfört med Avram Grants 67% och Gus Hiddinks 73%. Di Matteo, under sin tid som Chelseatränare vann 67% av sina matcher, och det var inte bra nog. Benitez = Interim. Nuff said. Låt juni komma snabbt. Tack och adjö.

Jag hatar inte Benitez. Jag tycker att han är en inkompetent sopa som inte borde träna vårt lag, men hata är ett starkt ord. Det jag däremot tycker mest illa om är att han envisas med att bänka John Terry. Känslor åtsidosatta (så gott det går) så anser jag att Terry är en av världens bästa mittbackar. Med sitt brytningsspel, sitt possitionsspel och sitt ledarskap så hade jag inte bytt honom mot någon annan mittback i världen. Tydligen ser Benitez annorlunda på det hela.

Hur som helst så återkallades inte Terry till landslaget, vilket var föga oväntat. Trots att Terry är en back i världsklass så skyller man ju gärna på hans eskapader utanför plan, vilket jag faktiskt kan sätta mig in och försöka förstå. Men om gränsen är att man bryter man mot lagen så var det då jävligt oväntat att Rio Ferdinand återkallades.

Så, låt nu se om vi har fått samma info. Detta var alltså samma Ferdinand som råkade missa ett drogtest? Nåväl, den incidenten kanske är överspelad. Men han åkte väl ändå dit för fortkörtning vid tre separata tillfällen,  men det skiter vi i? Och att han sedan åkte dit igen, bara nio dagar efteråt?

Samma Rio valde att ta denna chans att torka sig i röven med. Han tackade nej till landslagsspel på grund av problem med ryggen men valde sedan att dra till Quatar på ett flyg som tog 15 timmar. Smart, för det är nog bra för ryggen det. Krydda det hela med att han rassade ur på Ashley Cole, och där har ni er Rio Ferdinand.

Lika straff för samma gärning? När Terry, på ytterst begränsade grunder, påstods parkera på en handikapparkering blev det kaos. När Van Persie gjorde det samma lyfte ingen på ögonbrynen.

Terry ja, som pressen har gottat sig åt hans privatliv. Kanske för mycket? En polis, vars arbete borde vara att patrullera Londons gator, har sålt skaller om John Terrys familj till The Sun och kommer nu att straffas. Läge att söka nytt extraknäck?

På måndag spelar vi omspel i FA-cupen mot Man United. Kan folk fatta att vi vunnit denna cup fyra gånger av de sex senaste försöken? Smått otroligt, och undertecknad finner sig väldigt lyckligt lottad i det faktum att han har fått uppleva två av dessa vinster på plats.

Det snyggaste av målen, de har nä här.

Man United ja. Så roligt de hade över oss för att vi åkte ur CL i gruppspelet. En omgång senara är de inte lika kaxiga... Skylla på domaren? Tja, jag vill inte gå in på detalj, men en bild säger mer än tusen ord. Klicka här.

Tack för ordet.

Daniel Joannou2013-03-28 01:38:45
Author

Fler artiklar om Chelsea