Chelsea värvar ytterligare en talang - Gabriel Slonina klar!

Chelsea värvar ytterligare en talang - Gabriel Slonina klar!

Igår den 2/8, strax efter att Chelsea hade bekräftat värvningen av Carney Chukwuemeka (som du kan läsa här), stod det klart att ytterligare en lovande talang plockats in. Denna gång den 18-årige målvakten Gabriel Slonina från Chicago Fire i MLS.

Den amerikanska skottstopparen har skrivit på för sex år med Chelsea för 16 miljoner amerikanska dollar. Något som Fabrizio Romano avslöjade på sitt twitter-konto.

Gabriel Slonina är född i staden Addison i den amerikanska delstaten Illinois. Redan som 14-åring kom han att skriva på för den MLS "franchise" som är Chicago Fire, i Illionios storstad Chicago. Med dubbelt medborgarskap, både amerikanskt och polskt, har Slonina representerat USA i U-15 upp till U-20 i juniorlandskamper. Även om det vid skrivande stund ej har blivit några minuter för A-landslaget, blev Gabriel Slonina uppkallad till truppen i december 2021, där han satt på bänken under en vänskapsmatch mot Bosnien och Hercegovina. I ligaspelet har den 1,93 långa målvakten gjort 34 matcher varav han hållit nollan i 13 av de tillfällena. Han blev ifjol den yngsta målvakten någonsin i MLS när han gjorde sin debut i augusti, enbart 17 år och 81 dagar ung!

På sitt officiella twitter-konto skriver målvakten: "Det är en ära att få gå till en så enorm klubb med så mycket historia. Det är ett priviilegium att bära klubbloggan i Londons bästa lag. Tack till alla fans för det varma välkomnadet. Jag kan inte bärja mig med att börja".

Gabriel Slonina stannar på lån i Chicago Fire till årskiftet och ansluter till sin nya klubb därefter.



 

Elias Thomasson2022-08-03 14:34:50
Author

Fler artiklar om Chelsea