Chelsea vidare i NextGen  – ställs mot Barcelona

Chelsea vidare i NextGen – ställs mot Barcelona

Lagets ungdomar lyckades, efter ett oavgjort resultat mot Ajax, avancera till turneringens utslagningsrunda, där ungdomsfotbollens stjärngossar från La Masia väntar.

Chelseas U19-lag lyckades med nöd och näppe knipa åt sig det så kritiska poänget som krävdes för att föra laget vidare i NextGen Series, juniorernas motsvarighet till Champions League.

Redan kvalificerade Ajax stod för motståndet på ett vattensjukt De Toekomst i Amsterdam, i en match där poäng för gästerna var ett måste. Speedkulan Alex Kiwomya och Ajax Jordi Bitter turades under matchens första 15 minuter om att näta för vardera lag, innan det var dags för Islam Feruz att kliva in i handlingen.

Med ett mål precis innan och ett precis efter paus hade Feruz på egen hand försatt laget i ett bekvämt utgångsläge och avancemanget låg i lagets sköte. Men en ”Turnbull-satsning” och ett slarvig försvarsingripande senare, låg lagen alltjämt lika. Vid kvitteringen slog emellertid matchklockan övertid och då båda lagen gynnades av ett poäng, uteblev slutforceringarna.

På grund av tidigare debacle i form av förlorad öppningsmatch mot CSKA Moskva och två tappade poäng mot ängagänget Molde, var lagets enda chans till avancemang att sluta som bästa trea. Och att vara de sämsta bland de bästa, har sina konsekvenser. Laget kommer nu att ställas mot turneringens självskrivna favoriter: FC Barcelona. Katalanernas resa har emellertid inte varit lika behaglig som den tordes; med en 1-4-förlust mot Tottenham senast har det annars väloljade kollektivet från La Masia visat tecken på grus i maskineriet.

Spelplats och datum för matcherna har ännu inte bekräftats, men väntas fastställas under kommande månad. 

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-01-30 00:19:00
Author

Fler artiklar om Chelsea