Chelsea - West Brom Albion 1-0 (1-0)
Matchvinnare. Demba Ba gjorde matchens enda mål.

Chelsea tog tre tunga poäng när man hemma på Stamford Bridge besegrade West Brom med 1-0.

Det var Chelsea som inledde bäst och var efter tre minuters spel nära att ta ledningen efter att Demba Ba spelat in bollen i straffområdet från höger till Oscar, men brasilianaren fick inte till avslutet och Ben Foster fick göra sitt första av många ingripanden i matchen.

Tre minuter senare dundrade West Brom-försvararen Steven Reid iväg en frispark från 30 meter som tvingade Petr Cech att sträcka på sig rejält för att inte få hämta bollen i mål.

Närmare än så kom inte bortalaget i den första halvleken då Chelsea dominerade matchen. West Brom lyckade ändå hålla sig kvar i matchen trots det massiva trycket och det stora antalet målchanser tack vara en till dagen storspelande Foster.

Med förbundskaptenens Roy Hodgsons vakande ögon över sig tvingades dock 29-åringen till slut att kapitulera i den 27:e matchminuten när Ba höll sig framme på en hörna. 1-0. Ett resultat som stod sig fram till halvtidsvila.

Chelsea fortsatte att dominera matchen i början på andra halvlek och Ba kunde i 55:e ha utökat ledningen då han på en hörna från Oscar återigen var framme, men Foster stod i vägen.

Kort därefter ville Eden Hazard ha straff efter att ha gått omkull i närkamp med Jonas Olsson. Axel mot axel menade domare Kevin Friend och lät spelet fortsätta.

Med dryga timmen kvar att spelade gjorde Steve Clarke matchens första byte när han ersatte Marc-Antoine Fortune med Peter Odemwingie.

Tio minuter från full tid stod Foster för ytterligare en superräddning när Oscar, framspelad av Ba, drog till på volley. Minuten senare nekade Foster Oscar igen när ynglingen försökte överlista West Brom-målvakten med ett lågt skott inne i boxen.

Bortalaget lyckades under de sista minuterna sätta lite press på Chelsea där farlig frispark från Odemwingie resulterade i en hörna, där Cesar Azpilicueta så när nickade bollen i eget mål, men tack vare en reflexräddning från Cech kunde Chelsea hålla undan och vinna matchen med 1-0.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Cole; Ramires, Lampard (c); Oscar, Hazard (Moses 79), Mata (Mikel 90+3); Ba (Torres 87).
Oanvända avbytare: Turnbull, Terry, Cahill, Bertrand.
Mål: Ba 27.
Varningar: Hazard 55.

West Brom (4-3-2-1): Foster; Reid, McAuley, Olsson (c), Ridgewell; Mulumbu, Yacob (Rosenberg 81); Fortune (Odemwingie 61), Morrison, Dorrans (Thomas 70); Long.
Oanvända avbytare Myhill, Jones, Tamas, Brown.