Chelseaduo imponerade i tung vinst
Marcos Alonso återigen i spansk tröja. En fin insats i matchen mot Italien.

Cesar Azpilicueta och Marcos Alonso var bägge viktiga pjäser när deras Spanien vann matchen mot Italien i Nations League. Det röd-gula laget är därmed klart för final i Nations League.

Chelseas duo spelade både 90 minuter under onsdagskvällen. Via Ferrans Torres bägge mål vann Spanien matchen mot Italien, man är därmed klara för final. Finalen spelas mot antingen Frankrike eller Belgien som möts under torsdagskvällen i den andra semifinalen.

Cheleas Alonso och Azpiliucueta startade på varsin ytterkant i backlinjen. Motståndarna Italien startade också med två bekanta ansiktet, Jorginho och Emerson.
Man Citys anfallare Torres gav sitt Spanien ledningen redan efter 17 minuter med ett kontrollerat avslut. Precis innan halvtid blev det ännu tuffare för Italien när Bonucci fick sitt andra gula kort och tvingades att lämna planen. Strax efter detta gjorde Torres sitt och lagets andra mål.

Alonso firade sånär med ett mål i sin landslags-comeback. Italiens Donnarumma stod dock i vägen med en fin räddning.

Jorginho byttes ut i andra halvlek till förmån för Pellegrini som senare var den som stod för Italiens mål. Trots trycket mot Spaniens mål I slutet av matchen säkrade Alonso, Azpi och Spanien segern. Detta var Italiens första förlust på 37 matcher. Laget får nu sikta in sig på spel om bronsmedaljen.

Finalen spelas söndag 10:e oktober, 20:45. Matchen om 3:e pris, klockan 15:00 samma dag.