Chelseas deadline day
Aubameyang blev klar i sista stund.

Chelseas deadline day

Ett händelserikt sommarfönster avslutades i ett hektiskt tempo. Flertal spelare lämnade Chelsea under fönstrets sista dag, somliga på lån, andra permanent. Under fönstrets sista timmar anslöt också nya ansikten. Hela listan på inkommande och utgående spelare hittar du här.

Spelare in:
Pierre-Emerick Aubameyang, Barcelona

Chelsea har en PL-skyttekung i truppen. Aubameyang har fortsatt göra mål i Barcelona och kommer med ovärderlig rutin och effektivitet till SW6. Läs mer om värvningen här!

Denis Zakaria, Juventus (lån)
Schweizaren värvades till den gamla damen i januari 2022. Zakaria har begränsats till 13 framträdanden i ligaspelet, mycket tack vare skador, och lånas ut till Chelsea under resten av säsongen 22/23. Chelsea har en köpoption som rapporteras till 26 miljoner pund av Evening Standard. Läs mer om värvningen här.

Spelare ut:
Marcos Alonso

Som en del av affären med Barcelona för Aubameyang uppges Alonso släppas gratis åt andra hållet. Chelsea har nu bekräftat att spanjorens kontrakt bryts, en presentation från katalanerna lär komma snart. Marcos Alonso lämnar efter sex troférika år i klubben. 

Kenedy, Real Valladolid
Brassens sjuåriga sejour i Chelsea är nu över. Ny klubbadress är Real Valladolid, Kenedy har lyckats bra i La Liga tidigare. Lånet hos Granada var en av de mer lyckade sejourerna i Kenedys karriär.

Billy Gilmour, Brighton and Hove Albion
Wee Billy har fått nog. Utsikterna till speltid i Chelsea föreföll minimala, skotten ville prompt lämna på permanent basis. Chelsea släppte motvilligt iväg honom, i Brighton har Gilmour en tränare som kan hjälpa honom ta flera kliv. Den rapporterade köpeskillingen på tio miljoner pund framstår som skrattretande, och inte på ett bra sätt. Läs mer om försäljningen här.

Harvey Vale, Hull City (lån)
Akademins kanske klarast lysande stjärna just nu har kritat på ett nytt treårsavtal med Chelsea. Samtidigt har 18-årige Vale gjort klart med sitt första lånekontrakt. Mittfältaren spenderar kommande säsong i The Championship hos Hull City.

Xavier Simons, Hull City (lån)
I Hull City får Vale sällskap av mittfältskamraten Xavier Simons. 19-åringen vikarierade som både mitt- och wingback under föregående säsong, bland annat för A-laget i ligacupen.

Dujon Sterling, Stoke City (lån)
Sterling har I regel uträttat bra saker på sina lånesejourer, men skador har satt käppar i hjulet. Det blev 25 framträdanden för Blackpool ifjol innan en skada avslutade säsongen för Sterlings del. Wingbacken återvänder till The Championship denna säsong. I Stoke City blir han lagkamrat med, bland andra, Lewis Baker.

Xavier Mbuyamba, FC Volendam
Den 20-årige mittbacken lyftes fram som ett av Europas stora försvarslöften när han kom till klubben för två år sedan. Utvecklingen har inte blivit vad någon hoppats på sedan dess, främst på grund av skadeproblematik. Mbuyamba vänder hem till Nederländerna och Eredivisie-nykomlingen Volendam.

Ethan Ampadu, Spezia (lån)
Ampadu var en ljusglimt hos Venezia ifjol. Serie A-nykomlingen drog nytta av walesarens flexibilitet, men det räckte inte till. Venezia åkte ur, men Ampadu blir kvar i Serie A även denna säsong. Spezia är en av klubbarna som tagit klivet upp inför denna säsong, de har nu säkrat Ethan Ampadus tjänster på ett säsongslångt lån.

Joe Haigh, Derby County (lån)
19-årige mittfältaren Joe Haigh inledde ofta från bänken för U21-laget ifjol. Han lånas nu ut i jakt på speltid, detta till Derby County som degraderats till League One. Inledningsvis kommer Haigh tillhöra Derbys U21-lag, lånet sträcker sig fram till januari.

Bryan Fiabema, Forest Green Rovers (lån)
Norrmannen Fiabema har säkrat ett säsongslångt lån hos League One-laget Forest Green Rovers. Veganklubben är nya i serien och hoppas att Fiabemas mål kan hjälpa dem att hänga kvar. Den 19-åriga forwarden spenderade delar av fjolåret på lån hemma i Norge, hos mångfaldiga mästarna Rosenborg.

Jayden Wareham, Leyton Orient (lån)
Forwarden Jayden Wareham anslöt till Chelsea så sent som ifjol, då från non league-laget Woking. Wareham skickas nu på lån till Londonlaget Leyton Orient, som för närvarande ligger på första plats i League Two. Assisterande tränare i Orient är en herre vid namn Paul Terry, vars ett år yngre bror heter John.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-09-02 01:43:00
Author

Fler artiklar om Chelsea