Chelseas försäsong 2021: Matcher och viktiga datum
Får vi se framgång även säsongen 2021/2022?

Chelseas försäsong 2021: Matcher och viktiga datum

Laget har en hektisk sommar på gång, med matcher mot Tottenham och Arsenal uppradade inför starten av säsongen 2021-22.

Chelsea är tillbaka för försäsongsträning, där Thomas Tuchels lag ska spela sin första träningsmatch bakom stängda dörrar mot Peterborough United den 17 juli.

Vi kommer därefter att möta Arsenal och Tottenham framför nästan fullsatta arenor som en del av en serie matcher för att samla in pengar till Mind, Storbritanniens ledande välgörenhetsorganisation för psykisk hälsa.
Nedan är Chelseas inplanerade försäsongsmatcher med datum:

17 Juli: Chelsea – Peterborough United
1 Augusti: Arsenal – Chelsea
4 Augusti: Chelsea – Tottenham

Ett tillkännagivande om huruvida matcherna kommer att tv-sändas eller streamas online väntas komma besked om vid ett senare tillfälle. Dessutom kan det bli fler vänskapsmatcher, vilket kan spelas bakom stängda dörrar. Lite oklart ännu.

Vilka spelare kommer att medverka på försäsongen?

Chelsea kommer självklart att inleda sina förberedelser utan en mängd nyckelspelare, med tanke på att laget hade fler representanter i EM 2020 än någon annan klubb, medan Thiago Silva kom till Copa America-finalen med Brasilien. De kommer alla att få extra ledigt för att kunna återhämta sig.

Christian Pulisic återvände dock tidigt från landslagsuppdrag med USA för att se till att han har en ordentlig försäsong. Den amerikanske anfallaren har fått sällskap i västra London av flera andra stjärnor som inte deltog i några större sommarturneringar, bland annat Hakim Ziyech, Tammy Abraham och Callum Hudson-Odoi.
Den mest intressanta aspekten av Chelseas försäsongstrupp är att den innehåller en mängd spelare som tillbringade förra säsongen på lån. De tränar nu under Thomas Tuchel, som tog över som tränare i slutet av januari.

De första träningspassen på Cobham innehöll Ruben Loftus-Cheek, Matt Miazga, Baba Rahman, Armando Broja, Malang Sarr, Davide Zappacosta, Danny Drinkwater, Conor Gallagher, Lewis Baker, Jake Clarke-Salter, Ian Maatsen, Trevoh Chalobah, Marc Guehi, Jamie Cumming och Ike Ugbo. Tuchel erbjuder alla en chans, vilket innebär att alla som ingår i hans försäsongsplaner kommer att ha en bra chans att imponera innan klubben bestämmer sig för om de ska göra några större drag på transfermarknaden.

Detsamma gäller både Dujon Sterling och Charly Musonda som är tillbaka med A-laget efter att ha haft långa perioder utanför planen med skada.

När börjar Chelseas säsong?

Chelseas säsong börjar tidigare än de flesta, med våran första match i den Europeiska Supercupen mot Villareal på Windsor Park i Belfast onsdagen den 11 augusti. Bara tre dagar senare tar vi emot Crystal Palace på Stamford Bridge i öppningsmatchen i Premier League inför en fullsatt hemmaarena. Det kommer att vara ett tufft schema inledningsvis, vad sägs som matcher mot Arsenal, Liverpool, Aston Villa, Tottenham och Manchester City i de efterföljande omgångarna efter premiären.

Källa: Goal.com

Daniel Karlsson2021-07-13 22:09:48
Author

Fler artiklar om Chelsea