Chelseas spelare i nyckelroller
Timo Werner har under VM-kvalet fått viktig speltid och gjort ett par mål för Tyskland.

Under lördags- och söndagskvällen hände det en hel del i VM-kvalet. Många saker med koppling Chelsea.

Här en kortare sammanfattning om prestationerna från våra blå.

Romelu Lukaku fortsätter att ösa in mål för sitt Belgien. I matchen mot Tjeckien under söndagskvällen så gjorde han lagets och matchens första mål i vad som senare slutade med en bekväm seger, 3-0. Matchen var Lukakus 100:e i den oftast röda tröjan. Noterbart i övrigt var att Micky Batshuayi Belv inbytt för att spela matchens sista 10 minuter.

I samma grupp vann Wales mot Vitryssland med 3-2. Ethan Ampadu ej på planen för sitt Wales.

Tyskland vann sin match mot Armenien med klara 6-0. Timo Werner stod för både mål och assist. Kai Havertz spelade inte pga sjukdom. Toni Rudiger spelade återigen I backlinjen efter att ha vilat i veckan.

England vann sin match mot Andorra med 4-0. Glädjande nog startade Reece James matchen och av allt att döma kanske han kan ses som andravalet på högerbacken? Mason Mount blev inbytt i matchminut 62. England leder sin grupp obesegrade. På onsdag möter man grupptvåan Polen. Då lär det visa sig vilken elva som är landets bästa.

Armando Boja blev hjälpte när han inbytt gjorde matchens enda mål. Hans Albanien vann därmed matchen mot Ungern, en riktigt tung och viktig seger.

Italien fortsätter att lida av baksmälla efter festen då man vann Euro 2020. Återigen en match utan mål och återigen endast 1 poäng att ta med sig. Jorginho och Emerson Palmieri startade matchen för sin Italien och spelade matchens alla minuter. Dessvärre hann Jorginho missa en straff i andra halvlek.

Till sklillnad mot Italien så studsade Spanien tillbaks efter förlusten mot Sverige senaste. Laget med Cesar Azpillcueta på planen vann enkelt med 4-0 mot Georgien. Vår kapten ”Azpi” spelade hela matchen.

Under lördagskvällen spelade Andreas Christensen hela match när hans Danmark vann mot Färöarna, dock endast med 1-0.

Billy Gilmour fanns med från start när hans Skottland vann sin match med 1-0 mot Moldavien. I 73:e matchminuter blev Gilmour utbytt.

Mateo Kovacic fanns på planen från start för sitt kroatiska landslag. Laget vann med 1-0 mot Slovakien. Kovacic spelade 73 minuter på mittfältet.

Kvaletspelet fortsätter senare i veckan, en av höjdpunkterna då matchen mellan England och Polen.

Källa: Chelseafc.com