Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 4
Två av dagens Chelseaspelare i VM.

Efter en VM-dag helt utan representation från Chelseaspelare, bjöd den fjärde speldagen på lite fler familjära ansikten.

Marocko - Kroatien
Både Hakim Ziyech och Mateo Kovacic spelade från start. Kroatien var det bättre laget i en annars ganska sömnig 0-0 match där bägge lagens kreativa spel uteblev. Ziyech som haft det svårt med speltid under en längre tid nu i Chelsea spelade hela matchen. Den offensiva yttern som ryktats vara på väg bort (till bland annat Milan) försökte komma loss från sin vänsterkant några gånger i början av matchen men kom aldrig till några riktigt farliga lägen. Hade ett farligt frisparksläge i första halvlek som han slog i muren.

Mateo Kovacic spelade relativt bra matchen igenom tillsammans med sina mittfältskollegor tills han blev utbytt i den 79:e minuten. Kovacic har dragits med några mindre skador den senaste tiden och kommer nog in i turneringen med en lite längre startsträcka än övriga spelare.

Tyskland - Japan
Kai Havertz spelade från start som ensam anfallare för sitt Tyskland. Han och övriga laget gjorde en bra första halvlek och Tyskland gjorde 1-0 på straff. Havertz var även framme och satte dit 2-0 men som dömdes bort för offside. I andra halvlek försvann Havertz ur matchen helt och hållet och byttes ut i den 79:e minuten. En ganska svag insats från VM-debuterande Kai Havertz.

Spanien - Costa Rica
César Azpilicueta startade ute till höger när Spanien fullständigt pulveriserade Costa Rica och vann med 7-0 i deras VM-premiär. Azpilicueta spelade hela matchen men hade inte alls mycket att göra. Costa Rica kom inte till ett enda avslut på 90 minuter. Vi får hoppas att Azpilicueta får fortsatt förtroende i Spaniens nästa match mot Tyskland.

I övrigt spelade några forna Chelseaspelare i kvällsmatchen när Belgien mötte Kanada. Däribland Michy Batshuayi som stod för matchens enda mål.