Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 5
Thiago Silva och Brasilien ångar på!

Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 5

Nu är hela första omgången av VM:s gruppspel avklarad. Oddsfavoriterna Brasilien började starkt, med Thiago Silva i mittlåset.

Schweiz - Kamerun
Denis Zakaria har haft en tuff start på sin Chelseakarriär. När han lånades in av Thomas Tuchel i slutet på transferfönstret höjde många på ögonbrynen och var lite chockade. När Tuchel sedan fick sparken och ersattes av Graham Potter var inte detta till Zakarias fördel. Ynka två framträdanden har det blivit i höst för Chelsea. Med detta i ryggen var det ingen jätteskräll att Zakaria var förpassad till bänken även i Schweiz VM-premiär. Där fick han även sitta hela matchen utan att få hoppa in. Matchen slutade 1-0 till Schweiz.

Schweiz nästa match är mot Brasilien 

Portugal - Ghana
Baba Rahman. Minns ni honom? Vänsterbacken som Mourinho värvade in 2015 och som gjorde 15 matcher för Chelsea den säsongen. Tro det eller ej, han tillhör fortfarande Chelsea men har spenderat sin karriär på lån sedan den säsongen. Han startade för sitt Ghana i deras öppningsmatch mot Portugal där Ghana stundtals såg faktiskt ganska bra ut men räckte inte riktigt till. Baba Rahman tappade markering på Felix till Portugals 2-1 mål. Men han var med och slog inlägget som via en Portugalspelare nådde fram till Ghanas reducering till 3-2.

Ghanas nästa match är mot Sydkorea

Brasilien - Serbien
Brasilien är favoriter till VM-guldet, ifall om vi ska tro på oddsen inför mästerskapet. I premiären dansade de hem segern mot Serbien med 2-0. Thiago Silva med kaptensbindeln kring armen spelade hela matchen och gjorde en stabil insats. Han och övriga försvaret hade inte så mycket att göra fram tills Brasiliens ledningsmål. Då började Serbien hota lite mer offensivt men inget som riktigt störde Silva och de övriga längst bak. En skön premiärseger för favorittippade Brasilien och för en av världens bästa försvarsspelare, Thiago Silva. 

Brasiliens nästa match är mot Schweiz

 

Sigge Öijer @oijersigge 2022-11-25 09:16:00
Author

Fler artiklar om Chelsea