Chilwell: Vi kan lita på Mendy men vi vill göra fler mål

Chilwell: Vi kan lita på Mendy men vi vill göra fler mål

Det var ett fall av blandade känslor för Ben Chilwell efter gårdagens 0–0 kryss mot Leeds United.

Vänsterbacken var en del av ett försvar som höll ytterligare en nolla, den tionde på tolv matcher under Thomas Tuchel, men samtidigt känner han att Chelsea skulle ha gjort det mål som skulle gett tre poäng och han inkluderar sig själv bland de som missade chanser.

”Vi är besvikna”, erkände Chilwell efter matchen. ”Leeds är ett tufft lag, vi visste det inför matchen, men vi skapade tillräckligt mycket för att vinna matchen och när det är så jämnt i toppen av tabellen, är det här den sortens match vi vill vinna.”

”Inför matchen förutspådde folk att det skulle bli många mål”
, lade Chilwell till.

”Sättet som Leeds spelar på är ganska flytande och de är svåra att möta. De byter positioner mycket på planen och det var en svår match. Det var inte den bästa planen för båda lag att spela på, men vi lyckades ändå skapa chanser.”

”Leeds hade ett par chanser men om du tittar på de chanser vi hade så var de förmodligen bättre.”

”Jag hade några chanser och jag hade en i andra halvlek där jag skulle gjort mål. Vi behöver få ut lite mer av varandra på den sista tredjedelen och det är något vi jobbar på. Defensivt är vi som ett lag solitt och vi släpper inte in mål, men framöver kommer vi vilja göra fler mål för att ta oss till segrarna.”


Chelsea hade chanser men som Chilwell nämnde, det hade Leeds också, och Edouard Mendy var tvungen att göra sitt yttersta för att rädda två av dem, när han fick fingertopparna på ett skott och tippade det i ribban och senare i matchen när han räddade ett försök från Raphinha.

”Vi vet att när det väl gäller kan vi lita på Edou”, sa Chilwell.

”De ett eller två tillfällen per match när han behöver koncentrera sig och göra en viktig räddning, då vet vi att han kommer göra det för oss.”

Racet om att kvalificera sig för Champions League är jämnt och tiden får utvisa huruvida poängen på Elland Road visar sig vara viktig.

”Det är viktigt att om du inte kan vinna en match, att du då inte heller förlorar den”, fortsatte Chilwell. ”Vår obesegrade svit ger oss bra momentum framöver och vi kan förhoppningsvis fortsätta hålla nollor samt göra lite fler mål.”
 




 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-03-14 15:03:42
Author

Fler artiklar om Chelsea