Chirivella mentalt redo för förstalaget

Chirivella mentalt redo för förstalaget

Pedro Chirivella stod för en fin individuell prestation i en stark laginsats när Liverpools ungdomar vann omspelet i FA-cupen mot Shrewsbury på tisdagskvällen. Mittfältaren togs upp i förstalaget redan för fem år sedan och anser att han nu är mentalt redo för uppgiften.

Trots endast 22 år gammal och bara elva framträdanden för klubben var Pedro Chirivella Liverpools mest erfarna spelare när en mycket ung elva ställde upp för omspel mot Shrewsbury i FA-cupen. Mittfältaren var också en av de mest tongivande i Liverpools 1-0-seger som säkrade avancemang till nästa omgång där Chelsea väntar.

Chirivella, vars kontrakt löper ut till sommaren, säger till Liverpool Echo att uppmuntran från seniorspelarna har givit honom tro på att han hör hemma i förstalagstruppen.

”Mentalt känner jag mig redo. Jag tränar med förstalaget varje dag och jag känner att jag närmar mig den nivån.

Jag togs upp i förstalaget redan när jag var 17 år och kanske var jag inte redo då. Nu känner jag att jag närmar mig det. Jag får väldigt bra återkoppling från spelarna, min mentalitet har ändrats och jag hoppas jag kan fortsätta på samma sätt.

Vi har visat att vi klarar av att besegra Everton och Arsenal och i gårdagens elva tror jag fem eller sex spelare tränar med förstalaget varje dag. Jag är mycket stolt över killarna och hur vi uppträdde på planen. Det var ett äkta Liverpoollag och en kväll för alla att vara stolta över.

Jag är också väldigt glad för Neil Critchley. Han har gjort ett grymt bra jobb med oss under många år, så vi är glada för hans skull också. Det här var något särskilt för alla med anknytning till akademin och en kväll vi kommer att minnas i många år. Förhoppningsvis är det inte den enda och att vi kan ta avstamp från den här insatsen.

Det är en speciell atmosfär här. Alla i klubben, oavsett om det är förstalaget eller någon från akademin spelar vi alla som ett Liverpoollag. Det anser jag att vi visade och jag är väldigt glad.

Chelsea? Jag kan knappt bärga mig, men först några dagar ledigt.”

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-02-05 22:17:33
Author

Fler artiklar om Liverpool