Chris Wood on fire, när Nottingham Forest klättrar till femte plats/Spelarbetyg

Nottingham Forest bortaspel fortsätter att fira triumfer, när man vinner East Midlands Derbyt mot Leicester City på King Power Stadium med 3-1

De röda tog ledningen i den sextonde minuten genom Ryan Yates, efter att Rävarna inte lyckats rensa bort bollen från farligt område.

Hemmalaget svarade direkt, när Jamie Vardy från nära håll tryckte in kvitteringen. Inspelningen kom från Harry Winks.

Nästa målmöjlighet var signerad Nicolás Domínguez, men skottet blockerades snyggt av Leicesters danske målvakt Mads Hermansen.

När nio minuter återstod av den första halvleken, så fick Callum  Hudson-Odoi läge att ge bortalaget ledningen. Återigen en bra räddning av burväktaren.

Sista möjligten kom från yttern Stephy Mavididi, som curlade bollen strax utanför Matz Sels vänstra stolpe.

Halvtid: Leicester City - Nottingham Forest 1-1

Tricky Trees tog direkt ledningen i andra, när Elliot Anderson hittar Chris Wood inne i straffområdet. Den notoriske målskytten vänder på en femöring och placerar lädret nära målisens vänstra stolpe.

Det garibaldi röda laget tog mer och mer över matchen, och var ytterst nära ytterligare ett mål. Vår vänsterytter Hudson-Odoi fick sin andra möjlighet, men prickar vänster stolpe.

När klockan närmade sig en timmes spel, så slog vår Nya Zeländska striker till igen. En lång utspark av Sels, och ett bedrövligt försvarspel av The Foxes. En alldeles för kort bakåt nick, och Wood lobb nickar enkelt över målvakten fram till 3-1 för bortalaget. Det var forwardens sjunde för säsongen, och en andra plats i skytteligan.

Forest kunde vid flertalet tillfällen ha utökat ledningen, och målsumpare var Yates, Jota Silva och Taiwo Awoniyi.

Slutresultat: Leicester City - Nottingham Forest 1-3

Spelarbetyg: 0 Helt osynlig 1 Nej men seriöst, kan du spela fotboll? * 2 Exceptionellt dålig * 3 Dålig * 4 Inte upp till standard * 5 Utgångspunkten * 6 Det var ganska bra * 7 En solid prestation * 8 Nu kan vi snacka fotboll * 9 En riktigt klass spelare * 10 En på miljonen

Coach: Nuno Espirito Santo 8