Christensen om hållen nolla och förbättring

Christensen om hållen nolla och förbättring

Toppmatchen på Stamford Bridge slutade mållös, och efter matchen pratade Andreas Christensen med media, där han delade bland annat sina tankar om matchen och hur laget agerade efter halvtidsvilan

Det blev återigen en hållen nolla för Chelsea. När Thiago Silva linkade av planen när man mötte Tottenham, var det nog många som trodde att försvaret skulle få det kämpigt, men faktum är att försvarslinjen gjort ett digert arbete. Bland annat har Andreas Christensen fått en framträdande roll, där han tillsammans med Rudiger och Azpilicueta hållit baklängesmålen nere till blott två, sedan Thomas Tuchel tog över som tränare.

I matchen mot Manchester United var Christensen återigen placerad i trebackslinjen från start, vilket var danskens femte start av de senaste sex matcherna. Motståndet var de som gjort flest mål i ligan, men lyckades inte bryta igenom det kungsblå försvaret. Blandade känslor var det när slutsignalen ljöd, då laget inte lyckades ta en vinst jämte en hållen nolla, då laget ändå hade bud på mål, bland annat genom Hakim Ziyech. Men inget läge förvaltades särskilt väl, och även gästande United fick hålla sin nolla intakt. Efter matchen pratade Christensen med Chelseas reporter om matchen och lagets mentalitet:

”Det var en viktig poäng, men samtidigt är vi frustrerade över att inte lämna med en seger, speciellt med tanke på andra halvlek. Vi är nöjda över att hålla nollan, och tar en poäng, men vi ville vinna.”

24-åringen menade att Chelsea öppnade matchen bra, men att man sedan tappade kontrollen för att sedan återta kontrollen efter halvtidsvilan. Det var tidigt i den andra halvleken då Ziyech nekades av De Gea, medan Timo Werner också hade läge att avsluta i slutet av matchen. Christensen avslöjade att Thomas Tuchels taktiska drag under halvtid låg bakom hur laget reste sig.

”Vi inledde bra i första halvlek men efter ungefär en kvart tog de över spelet, och styrde matchen till stor del. Vi vet vilka kvaliteter de har så vi var tvungna att spela försiktigt med hur många spelare vi lyfte upp. Vi ville inte riskera att jaga i underläge resten av matchen, så det var en tuff avvägning. De var inte särskilt farliga, men de tog över alltmer så vi försökte ändra på saker under halvtid, och det fungerade.”

”Vi skapade ett par farliga lägen och de hade en bra räddning, men vi förtjänade nog ett mål. Vi kände oss bra och trygga. Vi hade lägen men gjorde inte tillräckligt för att vara farliga, men det var en tuff match.”

Brist på lugn när man skulle vårda bollen pekades ut som anledningen till att laget tappade kontrollen över matchen innan halvtid, men Christensen tyckte att laget gjorde det bra som kom tillbaka in i matchen.

”Vi tog inte vara på bollen ordentligt. Varje gång vi hade bollen, jag skulle inte säga att vi stressade, men ibland gick vi fram lite väl snabbt vilket gjorde att vi inte tog hand om bollen utan fick springa mycket. Däremot i den andra halvleken, spelade vi bollen bättre, spelade vårt spel och skapade ett par bra lägen.”

Christensen var i närheten då Callum Hudson-Odoi anklagades för hands i eget straffområde i mitten av den första halvleken. Medan det inte vädjades något från United-spelarna då situationen skedde, när Chelseas yttermittfältare gick in i kamp mot Mason Greenwood, meddelade VAR-domarna att huvuddomaren borde se reprisbilderna på monitorn vid sidlinjen. Stuart Attwell beslutade sig för att det ej skulle blåsas straff, men i en i övrigt jämn match utan mål, skulle det visa sig bli snackisen efter matchen. Christensen kände dock att situationen borde gått till Chelseas favör.

”Jag såg situationen, och från mitt håll var det deras spelade som rörde bollen med handen. Jag vet inte varför de var tvungna att kolla på det, jag tyckte det var uppenbart. Jag är försvarare så jag avskyr den [hands] regeln. Om det inte var medvetet av någon av dem tycker jag att man ska låta det vara, framför allt då det inte ens var på väg mot mål, endast mellan två spelare som inte var på väg någonstans.”

Det oavgjorda resultatet innebär att Chelsea är fortsatt obesegrade under Tuchel, där man samtidigt hållit nollan sju gånger på nio matcher. Detta under en period på drygt en månad sedan tysken anslöt i London. Christensen anser att förbättringar sker och att laget kommer testas under de kommande veckorna då idel tuffa matcher väntar.

”Vi lär oss fortfarande men varje dag blir vi bättre, och vi nöter in nya idéer. Vi trivs och är i fin form, så det handlar om att gå in i varje match och inte låta formen dippa, och att fortsätta vinna. För mig personligen, spelar jag flera matcher i rad vilket jag inte gjort på ett tag, så det är väldigt bra för mig. Vi måste jaga topp fyra tillsammans och vi måste vinna dessa matcher för att göra det. Nu har vi ytterligare tre svåra matcher i rad men inget är ändrat – vi går in i varje match för att vinna.”

Källa: chelseafc.com

Emanuel Ålund 2021-03-01 16:50:00
Author

Fler artiklar om Chelsea