Christensen redo att skriva nytt kontrakt, Rüdiger verkar få vänta.
Rüdiger och Christensen tillsammans säsongen 17/18

Christensen redo att skriva nytt kontrakt, Rüdiger verkar få vänta.

Andreas Christensen är redo att skriva nytt kontrakt enligt en intervju med danska Ekstra Bladet.

Den danska landslagsmannen som jobbat sig upp från ungdomslag till A-lag är redo att förnya med klubben då hans nuvarande kontrakt som han skrev under 2018 tar slut nu i början av nästa sommar. Mittbacks partnern Antonio Rüdiger har de länge varit prat om att förnya hans förbindelse med klubben men det då ska enligt rapporter från Rüdigers sida ha brustit då klubben och spelaren inte varit överens. 

Andreas Christensen som senast igår kväll körde en VM-kval match mot Israel där hans Danmark körde över motståndarna verkar vara på samma sida med klubben angående ett nytt kontrakt. Han delar med sig så mycket han kan och håller inte ifrån när han berättar för det danska Ekstra Bladet att han trivs mycket väl i Chelsea

"Jag vet att de snackas mycket om det nu" säger han till den danska kvällstidningen.

"Jag kan inte säga för mycket men det känns bra. Vi har vunnit Champions League och alldeles nyligen Super Cupen. Jag är väldigt glad över att få vara i Chelsea och känner verkligen att det är rätt plats för mig."

"Det var en väldigt tuff period under Lampard" tillägger han. "Nu går det lyckligtvis mycket bättre. Jag har en mycket större roll nu och jag vet att Thomas tror på mig."

Han avslutar med att säga att det viktigaste för han var att hur dåligt det än kändes och gick så gav han aldrig upp och det tackar han sig själv för.

Christensen spelar nu under ett fyra och ett halvt års kontrakt han skrev på under Januari 2018 efter en rad framgångsrika matcher under dåvarande tränare Conte. Det har inte varit någon hemlighet att Tuchel och klubben har varit på jakt efter en till mittback denna sommar i och med Kurt Zouma's övergång tvärs över London till West Ham. Transfer fönstret är nu stängt och ingen ersättare köptes så därför är förnyelse av kontrakt på mittbacks postionen väldigt aktuellt.

En annan mittback vars kontrakt löper ut i sommar är Rüdiger men tillskillnad från Christensen verkar pratet om ett eventuellt nytt kontrakt inte gå framåt. Tuchel har gjort det klart för de runt klubben att han vill ha kvar den tyska mittbacksgeneralen och har lagt fram ett kontraktförslag som sedan nekats av Rüdiger och hans agent då förslaget var "väl under förväntan".

Både Rüdiger och Christensen har imponerat enormt under Tuchel så det kommer inte som en överaskning att klubbens önskan är att ha kvar båda två.

källa: www.Ekstrabladet.dk , www.dailymail.co.uk

Lucas Hagert2021-09-08 08:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea