Christensen siktar på förlängt kontrakt
Christensen väntar på att få sätta penna mot papper.

Christensen siktar på förlängt kontrakt

Andreas Christensen radade upp ännu en mycket bra insats senast mot Real Madrid. I en intervju med officiella hemsidan reflekterar dansken över matchen och framtidsutsikterna i den kungsblå tröjan.

Den danske landslagsmittbacken upplever just nu sin individuellt bästa säsong i Chelsea, detta trots hård konkurrens om startplatserna i Thomas Tuchels system. Att nå fram till en startplats har dock inneburit en kamp för Christensen, som flyttade till sydvästra London redan 2012, då han var blott 15 år gammal. Han räknas därmed som en akademiprodukt, vars nuvarande kontrakt löper ut sommaren 2022. Christensen har äntligen blivit ordinarie, och har inga intentioner att lämna klubben:

”Jag har visat att jag är här för att stanna, jag har varit här i 9-10 år nu. Jag har aldrig ifrågasatt mitt beslut att komma till Chelsea och min intention har alltid varit att stanna. Jag kan acceptera att klubben ibland byter tränare, vilket kan förändra konkurrenssituationen. Efter låneperioden hos Borussia Mönchengladbach så kom jag tillbaka och fick gott om speltid, därefter var det mer fram och tillbaka, men nu är det skönt att spela kontinuerligt och mitt självförtroende växer med varje match som går.”

Den tvååriga sejouren i Tyskland visade sannerligen att Chelseas investering i Christensen inte var förgäves, men det dröjde som sagt ganska lång tid innan han anförtroddes med kontinuerlig speltid hemma i Chelsea. Prestationerna säsongen 2020/21 visar på en spelare under utveckling som dessutom börjar närma sig toppen av karriären. Att Christensens kontrakt bara har ett år kvar bekymrar honom inte:

”Det har inte diskuterats någon kontraktsförlängning än, men som jag sagt så är jag här för att stanna, detta känns som mitt andra hem. Danmark kommer alltid vara hemma, men jag kommer alltid vara en del av Chelsea.”

Det om framtiden. Vad har dansken att säga om nutiden och det första mötet i CL-semifinalen mot Real Madrid?

”De första 25-20 minuterna började vi bra och skapade några bra lägen. En annan dag så hade vi tagit ledningen med två-tre mål. Så blev det inte, men vi vet att hädanefter så måste vi vara mer effektiva i båda straffområdena. Vi tog inte våra chanser, sedan gjorde de mål. De var farliga på fasta situationer, det är något vi måste ta med oss till returen.
Vi är väldigt bekväma i vårt spelsätt, inte bara i försvaret, utan hela laget. Vi försöker hålla tätt varje match och är ett svårt lag att göra mål på, men vi måste fortsätta på den inslagna vägen.”

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-04-29 18:10:37
Author

Fler artiklar om Chelsea