Christensen vill inte deppa över förlust - vinst mot Juventus gäller.

Christensen vill inte deppa över förlust - vinst mot Juventus gäller.

Andreas Christensen tycker att vårat Champions League möte mot Juventus är den perfekta möjligheten att sopa besvikelsen från helgens förlust, under mattan.

Chelsea stod som det förlorande laget för första gången den här säsongen efter helgens match mot Manchester City där det sistnämnda laget tog en snäv vinst på våran hemmaplan.

Som ni kan tänka er så är både fans och lag besvikna över hur vi spelade i helgen och inte minst att vi åkte på den första förlusten denna säsong.

Dock, med en till stor match på agendan så kan inte laget gråta över spilld mjölk och får även se stormötet i Turin som en chans att hoppa på den vinnande hästen återigen.

"Det är den perfekta matchen att fortsätta börja vinna igen."  menar Christensen

"Det är inte kul alls att förlora vår första match men nu har vi en till match nästan direkt efter och även den kommer bli svår."

"Det kommer vara en tuff match men det är ett gyllene ögonblick att återgå till den fotbollen vi vill spela. Att vi vill vara laget som har matchen under kontroll."


Christensen menar att det bästa sättet att återhämta sig från en förlust mot ett bra lag är att vinna mot ett lika bra lag i nästa match.

Matchbilden reflekterade inte hur vi vill spela som ett lag menar Christensen.

"Jag tycker inte vi ser oss som ett lag som bara försvarar. Vi har visat i andra matcher att vi kan spela med fem eller tre backar och endå visa kvalite på planen. Vi vill styra matcherna."

Tittar vi tillbaka på söndagens förlust mot City så var den danska landslagsbacken snabb med att erkänna att vi inte var lika bra som vi brukar och är besviken över chans att visa sig på hemma plan mot ett lag med samma ambitioner som oss.

"Det klart att vi borde varit bättre. Vi vaknade först när de gjorde första målet men då var det egentligen försent kändes det som."

"Vi började matchen starkt men de hade en bättre dag än oss. Matchen skulle alltid va svår men vi kände att vi inte gav allt vi kunde."


Christensen avslutar med,

"Så fort vi fick bollen så kändes det som att vi inte hade några passningsmöjligheter. Vi saknade intensiteten, energin och kylan på bollen. Vi saknade det vi normalt brukar vara så bra på så såklart var det en besvikelsen, men vi kollar bara framåt."

Lucas Hagert2021-09-27 14:39:23
Author

Fler artiklar om Chelsea