Liverpool - Wolves
2 - 2

Liverpool-Wolverhampton 2-2: Det stånkar och hackar

Den röda farkosten fortsätter att hacka. Arbetarna i motorrummet har inte kommondot. Kan dom vara något åldrade och slitna? Det fortsätter också att läcka i dom nedre regionerna vilket känns väldigt oroande. Seglatsen färdades över ett stormigt hav idag och vi var ytterst nära att kapsejsa.

Jürgen Klopp ställde upp med bästa möjliga startelva där nyförvärvet Cody Gakpo starade som vänsteranfallare. Wolverhampton roterade däremot kraftigt och bytte ut nio spelare från matchen mot Aston Villa tidigare i veckan. Dom startade med en 19-åring, en 20-åring och två 21-åringar. Detta borde tala för oss och inledningsvis var matchbilden mycket tydlig. Wolves spelade ett lågt 4-4-2-spel där våra röda fick mycket boll. Wolves packade ihop sig framför sin reservkeeper Matija Sarkic. Men det är lättare sagt än gjort att bryta igenom "parkerade bussar". Cody Gakpo fick ett skottläge i 5.e minuten men bollen gick rakt på keepern och så mycket mer hände inte inledningsvis.

Efter hand började Vargarna sticka upp i kontringar. Flera av våra spelare visade defensiv slapphet. Joel Matip höll på att ställa till det i den 14:e minuten när han drällde med bollen. I den 25:e minuten tappar Thiago bollen och Wolves gick till anfall, Thiago bröt tillbaka och Alisson Becker får sedan bollen. Men Ali blir nonchanlant som han stundom kan bli, men som vi trodde att han hade slutat med. Ali ska spela ut bollen till Trent Alexander-Arnold, men däremellan står Goncalo Guedes som retfullt enkelt kan placera in 0-1. Caoimhin Kelleher som satt på avbytarbänken tog sig nog för pannan.

Efter Wolves mål stärktes deras mod och våra röda bröder fick fullt med myror i huvudet. Matchen var tempostark och händelserik och böljade fram och tillbaka. Efterhand började vi så sakteliga ta över igen. Och i den 45:e minuten får Trent en boll när Wolves är i anfall. Trent driver framåt och slår en patenterad lång crossboll till framrusande Darwin Núñez som bredsidar in kulan på ett tillslag. Mycket vackert!

I andra halvlek skruvar vi upp tempot och Wolves trycks tillbaka. I den 52:a minuten slår Gapko ett inlägg som Wolves mittback Toti Gomes nickar till Mo Salah som bara har att lägga bollen tillrätta och placera in den med vänstern. Efter 2-1-målet så ligger vi på för 3-1, men det är ett sådan här säsong då inget ska gå lätt.

I den 66:e minuten kommer Wolves i en kontring. Den inbytte Hwang Hee-chan springer emellan Trent och Jordan Henderson, väggspelar med också inbytte Matheus Cunha och får in bollen något turligt efter att Ibrahima Konaté bryter men bollen studsar via Hwang in i mål och 2-2.

Det sprids ny oro bland dom röda som får svårt att skapa heta chanser. Wolves känns väl så farliga i sina kontringar. Och i den 81:a minuten känns matchen förlorad när Toti Gomes efter en hörna och mycket kalabalik klackar in 2-3. Men efter VAR döms målet bort för offside, till Wolvestränarens Julen Lopeteguis stora ilska vilket renderar Lopetegui ett gult kort. Efter detta spelas matchen klart utan några heta målchanser.

Denna gång hade Liverpool VAR med sig då det går att diskutera både Salahs mål då han stod offside innan Toti Gomes nicktouchade bollen samt att offsiden som föregick Gomes klackmål inte kändes helt solklar. Dubbel otur för Toti Gomez, som för övrigt gjorde en bra match.

Av våra röda spelare var Darwin den lysande stjärnan. Han jobbade kopiöst, avslutade klockrent vid första målet och skapade chanser åt både sig själv och andra. Även Trent visade upp sin passningsfot. Men så många andra glädjeämnen är svårt att hitta. Nu stundar dessutom ett omspel mot Wolves på Molineux, något som vi verkligen inte behövde.