Officiellt: Gallagher lånas ut till Crystal Palace
Gallagher siktar på ännu högre höjder i höst!

Officiellt: Gallagher lånas ut till Crystal Palace

Det blir ytterligare ett Premier League-lån för den unga mittfältsdynamon Gallagher kommande säsong. Denna gång har The Midlands bytts ut mot Sydöstra London och Selhurst Park.

Conor Gallagher var efter två olika Championship-lån 2019/20(Först hos Charlton, följt av Swansea) inställd på att slå sig in i Chelseas A-trupp föregående säsong. Det blev dock tydligt att han inte skulle kunna garanteras speltid om han stannade kvar, varför han istället bland många uppvaktande klubbar valde nykomlingen West Bromwich Albion som tillfällig hemvist. Gallagher kunde inte rädda kvar det sjunkande skeppet WBA, men uppskattades av såväl Slaven Bilic och Sam Allardyce. 30 framträdanden i ligan och en aldrig sinande motor gav honom dessutom pris som klubbens bästa unga spelare.

Gallagher har spenderat sina dagar på Cobham sedan åtta års ålder, och har där stadigt avancerat i graderna. Med U18- och U23-laget hann Conor vinna fem titlar, varav hela fyra stycken guldmedaljer bärgades säsongen 2017/18. För sina insatser hos främst U23-laget tilldelades Conor Gallagher Chelseas interna utmärkelse för bästa akademispelare. Gallagher är också världsmästare på U17-nivå med sitt England och har sedermera representerat sitt land upp till U21-nivå.

En av klubbarna som till slut ”valde bort”(PL-klubbar får inte låna ut mer än en spelare till en och samma ligakonkurrent) Gallagher föregående säsong och istället lånade in Michy Batshuayi var Crystal Palace. Den belgiske forwarden användes väldigt sparsamt av Roy Hodgson, varför man i efterhand kan ifrågasätta beslutet. Den älskvärde och enormt meriterade Hodgson har nu välförtjänt pensionerat sig som fotbollstränare och ersatts av Patrick Vieira, som utöver köpet av Marc Guehi nu alltså lånar in Conor Gallagher. En väldigt smart värvningsstrategi, om jag får säga det själv.

Premier League-regler förhindrar Gallagher från att möta sin moderklubb i ligans första omgång, vilket vi kungsblå kanske ska tacka för – det är en oerhört kapabel ung mittfältare vi har att göra med. Conor Gallagher lär istället få göra debut för Palace mot Brentford i omgång 2. Stort lycka till under säsongen önskar CSS-redaktionen!

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-07-30 22:22:00
Author

Fler artiklar om Chelsea