Conor Gallagher om matchavgörandet: ”Tänkte bara på att skjuta”
Chelsea har äntligen en skjutglad innermittfältare i truppen igen.

Conor Gallagher om matchavgörandet: ”Tänkte bara på att skjuta”

Precis som under fjolårets bortamatch mot Crystal Palace kom avgörandet i det absoluta slutskedet av matchen. Då hette matchvinnaren Hakim Ziyech, igår var det Conor Gallagher som blev hjälte. Den egna produkten satte det avgörande 2-1-målet med ett sagolikt distansskott.

Conor Gallagher hade två hela Premier League-säsonger under bältet innan årets säsong tog sin början. En tuff men lärorik period hos WBA följdes upp av en bejublad lånesejour hos Crystal Palace. Mittfältaren gjorde åtta mål och tre assist och var en The Eagles absolut bästa spelare. Det rådde konsensus hos såväl Chelseas supportrar som stab om att Gallagher var redo att slåss om en plats hos moderklubben. Under Thomas Tuchel blev det ett knippe minuter här och där, i Graham Potters första PL-match som Chelseatränare inledde 22-åringen på bänken. Detta på hans gamla hemmaarena, Selhurst Park. Matchvinnaren intervjuades av officiella hemsidan direkt efter slutsignal.

”När jag satt på bänken tänkte jag bara ’snälla kasta in mig, jag har en känsla,’” säger Gallagher. ”Direkt när jag fick den där halvmetern med yta tänkte jag bara på att skjuta, när bollen lämnade min fot tänkte jag att det finns en chans.”

Potter släppte loss energiknippet Gallagher under matchens sista femton minuter. När matchuret tickat upp på 90 minuter vann han en duell ute vid straffområdets hörn och klippte till. Skottet fick en fantastisk båge och satt otagbart för Guaíta i det bortre krysset.

”Det är ett speciellt ögonblick för mig att få göra mitt första mål för Chelsea, det är en pojkdröm, såklart var det tvunget att komma mot Palace,” säger Gallagher med ett närmast besvärat leende. ”Jag är så tacksam gentemot deras supportrar, för deras mottagande innan matchen och till och med efter målet.”

Självfallet skulle Gallaghers första mål som Chelsea-senior komma mot Crystal Palace, vars supportrar omhuldade honom så ifjol. Det är nästan synd att det var just Palace som stod för motståndet, man unnar Gallagher att få fira rejält efter en sådan drömträff.

Att göra mitt första mål för klubben är enormt för att få tillbaka självförtroendet, förhoppningsvis kan jag fortsätta så här,” säger Gallagher. ”Jag är alltid tillgänglig när tränaren behöver mig. Oavsett om jag startar eller inleder på bänken är jag redo att köra, förhoppningsvis kan jag vara lika effektiv när jag väl är på planen.”

Graham Potters intåg i klubben innebär en ny chans för de spelare som befunnit sig i periferin att visa upp sig. Efter en tuff inledning på säsongen vill Conor Gallagher nu fokusera på rätt saker, något Potter poängterat när duon har talats vid.

”Han sade att jag har en viktig roll och att jag måste fortsätta jobba hårt. Han vill att jag kommer ihåg vem jag är, att jag ska fokusera på det jag är bra på. När jag får chansen måste jag ta den. Jag måste bara fortsätta imponera på honom. Det finns gott om toppspelare i det här laget, det kommer inte bli lätt, men jag kommer göra mitt bästa för att visa att jag är redo. När möjligheten kommer vill jag vara så effektiv som möjligt,” säger Gallagher.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-10-02 10:50:00
Author

Fler artiklar om Chelsea