Courtois stannar gärna i Spanien
Trivs i Spanien.

Courtois stannar gärna i Spanien

Chelseas utlånade målvakt Thibaut Courtois säger i en intervju att han är nöjd med tillvaron i Spanien och att han gärna blir kvar ett tag till.

Listan på spelare som Chelsea har ute på lån är lång. Flertalet av dessa spelare har man från supporterhåll förhoppningar på, några är bortglömda och vissa har man i praktiken gett upp. Bland dem alla sticker en spelare ut lite alldeles extra. Romelu Lukaku i all ära, men han överglänses av sin landsman Thibaut Courtois.

Courtois kom till Chelsea från Genk sommaren 2011 och blev direkt, utan att ha gjort en enda match för Londonlaget, utlånad till Atletico Madrid. Väl där har han fram till nu vaktat målet och gjort det med bravur. Förra säsongen vann man Europa League, där den gängliga målvakten, tillsammans med en viss Falcao, pekades ut som huvudfaktorerna till succén. I skrivande stund ligger man trea i La Liga, bara en poäng under lokalkonkurrenten Real Madrid.

I takt med att Courtois har stått för den ena stabila insatsen efter den andra har diskussionen blossat upp i England. Även på vårt eget forum, The Shed, här på SvenskaFans har debatten gått varm. Bör man ta hem Courtois redan i sommar? Ska man låna ut honom under ett, eller kanske några år till? Vilka risker finns? Osv...

I Chelseas bur har man som bekant en annan stabil keeper, Petr Cech, som för tillfället gör sin nionde säsong för klubben och nog är det så att lätt kan klara av några säsonger till.

Courtois, 21 år ung, har kontrakt med Chelsea fram till 2016 och säger följande om situationen, enligt Sky Sports:

"Jag är glad, jag tycker om mitt liv här och mina lagkamrater."

"Det är inte bara mitt beslut, Chelsea och Atletico måste också prata."

"Men alla vet att jag tycker om att vara här och, om jag kan, så vill jag stanna."

Petr Cech skrev på en ny deal med Chelsea kort efter Champions League-vinsten förra säsongen vilket knyter honom till klubben fram till 2016.

Daniel Joannou2013-03-14 12:29:15
Author

Fler artiklar om Chelsea