Coutinho till Chelsea?
Coutinho på andra sidan?

Coutinho till Chelsea?

Enligt olika rapporter under gårdagen rapporteras Phillippe Coutinho tillbaka till Premier League och närmare bestämt Chelsea FC.

Enligt spanska AS och ESPN skall mitfältaren vara en av Frank Lampards högsta prioriteringar inför nästa säsong. 
Tidningen uppger att Blues skall ha varit kontakt med brassens klubb Barcelona - Coutinho är för närvarande utlånad till Bayern München - för att locka honom till Chelsea.

Coutinho skall vara hos de tyska mästarna tills sommaren men har inte imponerat hittills i toppfotbollen sedan han lämnade Liverpool. Det finns en option på €120 miljoner på 27-åringens huvud men det uppges inte Bayern vilja ge. Barcelona uppges vilja säga och kanske kan Willian slängas in i en deal? Barcelona betalade otroliga €145 miljoner för brassen när han anslöt från Liverpool.

Den gamle Chelseakaptenen och legendaren Frank Lebouef var tydlig och sade till ESPN: 
''Coutinho var bra i Liverpool men har varit dålig i Barcelona och Bayern München. Han skulle komma till Chelsea och bidra med vad? Vi har unga, väldigt talangfulla spelare och vi har ett bra mittfält med spelare som Kovacic och Jorginho för att styra spelet. Jag vet inte vad hans plats skulle bli, det finns ingen''.

''Skulle jag vara ordförande eller coach skulle jag inte ta denna möjligheten''. 


Chelseas första och enda nyförvärv hittills är spelgeniet Hakim Ziyech och letar nu nya offensiva krafter för att kunna utmana men frågan är om Coutinho är rätt väg att ta?
 

Mattias Henriksson 2020-03-19 11:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea