Selhurst Park, 2020-12-19 13:30

Crystal Palace - Liverpool
0 - 7

Crystal Palace – Liverpool 0-7: Utklassning när Liverpool vann med stora siffror

Ett effektivt Liverpool vann med stora siffror när Crystal Palace besegrades med 7-0. Segern var den åttonde raka vinsten mot Londonklubben som verkar vara en favoritmotståndare för Klopps gäng.

På förhand såg det ut som en svår uppgift, en match mot Crystal Palace på bortaplan. Framförallt med tanke på Liverpools relativt usla bortafacit. Innan dagens match hade laget endast lyckats vinna en av sex bortamatcher i ligaspelet.

Men idag var det inget snack. Trots att det stundtals slarvades i passningsspelet och att Palace hotade offensivt var det Liverpool som var effektivast när det gällde. Minaminos 1-0 mål efter två minuter satte standarden för resten av matchen. Liverpool glänste inte, men lagets spetskvalité och effektivitet avgjorde matchen.

Matchen kunde utvecklats på ett annat vis. Palace missade ett jätteläge för kvittering när Jordan Ayew på något underligt sätt misslyckades med att friställa Wilfried Zaha när hans passning hamnade bakom anfallskollegan.

Istället utnyttjade Liverpool de lägen som dök upp. Sadio Mané sköt distinkt in 2-0 målet efter ett fint instick av Roberto Firmino. Firmino passade sedan själv på att göra 3-0 innan halvtidsvilan. Ett perfekt inlägg från Andy Robertson och en nedtagning i brasilianskt anda från Firmino som sedan tåade bollen förbi hemmalagets målvakt, Vicente Guaita. Ett snyggt mål av Bobby som stod för en övertygande insats.

Om inte matchen var över efter första halvlek så var den definitivt det när Jordan Henderson läckert placerade in matchens och Liverpools fjärde mål i den 52 minuten. Bollen spelades snett inåt bakåt av Trent Alexander-Arnold och Henderson tvekade inte en sekund när han på ett tillslag curlade in bollen i målvaktens högra hörn.

Firmino fick kröna sin fantastiska insats med sitt andra mål i matchen när han snyggt chippade bollen över en framåtrusande Guaita, som inte hade sin bästa dag på jobbet. Palaces målvakt fick även släppa in ett sjätte och ett sjunde mål. Nyss inbytte Mohamed Salah stod för ett lyckat inhopp och blev tvåmålsskytt.

Det blev en promenadseger för Liverpool. Palace rasade ihop och gav egentligen upp efter 4-0 målet. Vi tar med oss tre sköna poäng, en fortsatt serieledning och en rejält förbättrad målskillnad. Nu väntar en veckas välförtjänt ledighet för spelarna. Liverpool firar jul som serieledare. Det är en fin julklapp från tomten.

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-12-19 15:45:00