Cucurella hymlar inte efter förlusten mot Newcastle: ”Spelade väldigt dåligt”
Marc Cucurella vill se att han och laget håller en jämnare nivå.

Cucurella hymlar inte efter förlusten mot Newcastle: ”Spelade väldigt dåligt”

Chelsea gick in i landslagsuppehållet med en bra känsla. Den känslan försvann när prestationen mot Newcastle var undermålig och bäddade för en bortaförlust med 4–1. Marc Cucurella menar att han och laget måste hålla en jämnare nivå.

De senaste två insatserna mot Tottenham och Manchester City levererade två klart godkända resultat. I den sistnämnda drabbningen visade Chelsea att man fortsatt kan utmana de allra bästa lagen, sluggermatchen på Stamford Bridge slutade 4–4. Första matchen efter landslagsuppehållet blev en spännande bortatripp till Newcastle, men hemmalaget var det klart bättre laget.

– Vi kom hit med en bra känsla men vi visade inte vår karaktär. Vi spelade väldigt dåligt, det var ingen bra insats. Vi gjorde för många misstag, vilket du inte kan göra på den här nivån. Det är inga fantastiska mål vi släpper in, de är små misstag, vilket vi måste jobba med på träning, säger Cucurella till officiella hemsidan efter 4–1-förlusten.

Chelsea gick förvisso in i halvtid med 1–1 i bagaget, men utöver Sterlings högklassiska frispark som innebar kvitteringen saknade kungsblå det mesta. Både i anfall och försvar.

– Varje duell vi förlorade gav dem mer självförtroende, men det är ingen ursäkt. Vi visade inte vår personlighet, det måste vi ändra på. Det är väldigt svårt i den här ligan om du inte visar prov på karaktär.

Två ödesdigra minuter efter en timmes speltid på St James’ Park bäddade för den pinsamma förlusten. I ärlighetens namn var denna genomklappning något unikt för Mauricio Pochettinos sejour som Chelseatränare. Men glappet i nivå mellan de två senaste matcherna är ändå anmärkningsvärt.

– Vi har gott om talang, men det måste vi visa varje vecka. Det räcker inte att göra det ena veckan för sedan inte göra det veckan därpå. Vi måste vara jämnare. Vi måste radera den här matchen, se misstagen och verkligen visa karaktär nästa vecka, säger spanjoren.

Vänsterbacken vill samtidigt nyansera diskussionen kring vad Chelsea egentligen är. Det är lätt att skriva rubriker baserat på enskilda resultat, men de kanske inte alltid gör laget rättvisa.

– När du får ett bra resultat är du inte det bästa laget, du är heller inte det sämsta laget när du förlorar. Vi måste hålla ihop under dessa tuffa stunder och träna hårt, för vi har en viktig match nästa vecka, säger Cucurella.

Bojan om det nya Chelsea
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-11-26 14:42:00
Author

Fler artiklar om Chelsea