Curtis Jones årets spelare i Premier League 2

Curtis Jones årets spelare i Premier League 2

Tidigare ikväll blev det klart att Liverpools egna Curtis Jones tar hem priset för säsongens spelare i Premier League 2. ”Det här en stor milstolpe för mig,” säger Jones till liverpoolfc.com.

Nio mål och fem assist på fjorton framträdanden i en förkortad Premier League 2-säsong var tillräckligt för att Curtis Jones skulle röstas fram till säsongens främste spelare i densamma. 

Den unge Liverpoolsonen har pendlat mellan spel i reservlaget och kortare inhopp i Premier League. I alla tävlingar står han noterad för sjutton mål och sju assist. 

liverpoolfc.com talade med Jones efter att nyheten blev officiell. 

”Det här är en stor milstolpe för mig. Jag har haft en bra säsong med förstalaget och har alltid försökt ge 100% när jag spelat med U23:orna. Jag vill skänka ett stort tack till all personal som jobbat med U23-laget, Chritch, Jenks och Barry med U19. Jag vill tacka mina lagkamrater och ge dem lite cred också. Jag är jätteglad.”

Jones skrapade ihop tillräckligt många framträdanden för att kunna erhålla en segrarmedalj efter säkrandet av klubbens första ligatitel på 30 år. När ligabucklan sedan skulle höjas efter den sista hemmamatchen var han med på plats på podiet. 

”Vi skulle givetvis älskat att ha med supportrarna eftersom deras stöd är det som håller oss igång men i tider som dessa är att följa reglerna det enda rätta, så vi gjorde det på rätt sätt. Men det var helt otroligt! Ord kan inte beskriva känslorna.”

Curtis Jones förlängde nyligen sitt avtal med klubben och sitter numera på ett kontrakt satt att löpa ut sommaren 2025. 


Källor: liverpoolfc.com, transfermarkt 


 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-07-30 23:29:49
Author

Fler artiklar om Liverpool