Dags att peta hål på bubblorna

Dags att peta hål på bubblorna

Besvikelsen i derbyt handlade inte om lagets insats, så moralen och strukturen bör vara intakt när en svår bortamatch mot The Hammers väntar.

Det känns alltid lite speciellt att springa ut tilll "I´m Forever Blowing Bubbles", en inmarschlåt som introducerades redan i slutet av 1920-talet av den dåvarande managern Charlie Paynter. Den har därmed betydligt äldre anor än Evertons Z-Cars, som introducerades på 1960-talet. 

Många menar att West Ham ska kunna utmana på den övre halvan och Europaplatserna, men efter en mycket stabil inledning så verkar formen vara något vikande. Storförlust mot Aston Villa i Premier League och i veckan förlorade man även mot Olympiakos i Europa League. Förhoppningen för David Moyes lag är därmed att mot Everton åter räta upp formkurvan. 

Sean Dyches mannar, däremot, har som uppgift att fortsätta jobba på det som sett så bra ut ju längre säsongen har gått. Struktur, disciplin och målmedvetenhet. Ett lag där alla spelare jobbar hårt för varandra och just en bortamatch mot West Ham bör passa The Toffees som handen i handsken. Här är det The Hammers som förväntas ta tag i spelet. Everton kan vänta ut och gå på omställning. 

Just omställningsspelet börjar bli riktigt bra. Få lag skapar lika många chanser som Everton, trots att man för det mesta inte har så mycket bollinnehav. Det är bara att man måste sätta dit bollarna, vilket Dominic Calvert-Lewin och Abdoulaye Doucoure nu börjar göra. Hoppet lever därmed för The Toffees när man beger sig mot de östra delarna av London.

Ashley Young är avstängd efter den klantiga utvisningen mot Liverpool. På skadelistan finns Andre Gomes och fortfarande Dele Alli. Frågan är om Seamus Coleman är redo för en plats i laget, kanske då på bänken.

Jag tror inte Dyche vågar att spela både Beto och DCL i anfallet, men visst vore dte intressant i syfte att skapa tryck inne i straffområdet. 

Everton

Pickford - Patterson, Branthwaite, Tarkowski, Mykolenko - Harrison, Onana, Garner, Doucoure, McNeil - DCL

Tips

West Ham - Everton 2-2

Evertons senaste seger mot Bournemouth
 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-10-29 10:00:00
Author

Fler artiklar om Everton