Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 11

Under veckan som gått har:

Under onsdagskvällen besökte ett för kvällen gulklätt Chelsea Everton på Walton Hall Park
Emma Hayes ställde upp med (3-5-2) Musovic; Bright, Nouwen, Carter; Charles, Fleming, Cuthbert, Ingle, Reiten; Harder, Kerr.

James Bell blåste igång matchen och Chelsea tog ledingen i matchen redan efter sju minuter då Sam Kerr nickade in ett inlägg från Sophie Ingle. 2-0 kom efter 15 minuter då Guro Reiten avlossade ett kanonskott upp i nättaket från utkanten av straffområdet.

14 minuter senare satte Pernille Harder ett perfekt inlägg till Niamh Charles, som nickade in slutresultatet 3-0.
Chelsea spelade av matchen under den andra halvleken och vann komfortabelt på bortaplanen med 3-0.

På presskonferensen under fredagen pratade Emma Hayes om kvartsfinalen i F A cupen mot Birmingham och hur hon förväntade sig att få möta ett Birmingham som skulle ha 11 spelare bakom bollen.
Hon lyfte vikten av att få tillbaka Maren Mjelde och Magda Eriksson från skada, då de med sina ledaregenskaper lyfter laget ytterligare en nivå och att den skillnad de gjort i förberedelserna inför söndagens kvartsfinal övat på straffar.

Söndag eftermiddag och Chelsea ställde upp med 3-5-2 hemma på ett soligt Kingsmeadow. Elvan såg ut som följande: Berger, Bright Carter, Eriksson ©; Charles, Spence, Ingle, Ji, Andersson; Fleming, England.

Chelsea dikterade matchen från matchminut ett och Bright fick lagets första farliga målchans efter 10 minuter. Dock skulle det dröja fram till matchminut 45’ då Jonna Anderssons frispark in till England i bortre delen av målet. England nickade bollen tillbaka in framför mål där Magda Eriksson kunde nicka in 1-0 i den första halvlekens slutminut.

10 minuter in i den andra halvleken ökade Chelsea på ledningen till 2-0 då Drew Spence gjorde sitt 50:e mål för kubben.

Minuter senare ökade Chelsea på ledningen till 3-0 då Spence spelade fram bollen till England med en läcker klack som hon från nära håll kunde rulla in.

Direkt efter avspark kom 4-0 då Charles nickade in bollen efter att Birmingham inte lyckades rensa undan bollen i eget straffområde.

Hayes gjorde tre byten efter 4-0-målet och James, Maren Mjelde samt Alsu Abdullina ersatte Ji, Charles och Fleming.

Den nyss inbytte Adbulina spelade fram England som placerade bollen i mål med ett läckert avslut med vänsterfoten.

När Lauren Impey blåste av matchen stod det 5-0 på tavlan och Chelsea var vidare till semifinal av FA Cupen.

Lottning av semifinalerna under måndagskvällen vid 19.30. Semifinalerna kommer att spelas 16-17/4 och de andra tre lagen som har kvalificerat sig är Arsenal, Manchester City och West Ham.

Nästa vecka kommer damlagets vecka att publiceras under tisdagen då undertecknad är i Manchester för att kolla in ligakonkurrenterna Manchester United – Everton.

Kommande vecka:

Onsdagen den 23:e mars kl. 20.45 är det avspark mellan Chelsea och Tottenham hemma på Kingsmeadow. Matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.

Söndagen den 27:e mars kl. 16.00 är det avspark mellan Leicester och ChelseaKing Power Stadium. Matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.