Damlagets vecka 12

Damlagets vecka 12

Varje måndag, med undantag för denna vecka, publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 12

Under veckan som gått har:


Under måndagskvällen lottades semifinalerna i årets upplaga av FA Cupen. Chelsea lottades mot Arsenal, som de besegrade med 3-0 i fjolårets FA Cupfinal, och kommer att gästa dem under helgen den 16-17/4. Den andra semifinalen kommer att spelas mellan West Ham och Manchester City.



tisdagens presskonferens meddelade Hayes att alla utom Fran Kirby var tillgängliga för matchen mot Spurs under onsdagen. Anledningen till Kirbys frånvaro de senaste veckorna ska enligt Hayes bero på att hennes kropp är trött och att de därför valt att plocka bort henne från strålkastarljuset för att hon ska få återhämta sig.



Onsdagens match mot Tottenham ställdes in med kort varsel på grund av Covidsmitta i Tottenhams matchtrupp. Nytt matchdatum kommer meddelas fram över.



Emma Hayes tankar inför söndagens match mot Leicester och glädjen över att de åter igen får sälja biljetter till matcherna hemma på Kingsmeadow kan du läsa HÄR!



Leicester åkte på storstryk när Chelsea under söndagen besegrade dem med 9-0 på King Power Stadium.
Första målet kom redan efter tre minuter och bara åtta minuter senare stod det 4-0 på tavlan efter att Guro Reiten, Sam Kerr, Bethany England och Aniek Nouwen hittat nätet.

Målkalaset fortsatte och både England och Reiten hann med ytterligare varsitt mål innan Abigail Byrne blåste av den första halvleken.

Andra halvlek startade med att Sam Kerr satte kvällens 7:e mål i den 46:e minuten.
8-0 kom från den inbytte Lauren James som gjorde sitt första mål för klubben.
Slutresultatet kom i den 90:e minuten från Jessie Fleming.

Zecira Musovic fick hålla nollan denna söndagseftermiddag och nu är Chelsea uppe i ligaledning med en poäng mer än Arsenal och med lika många matcher spelade.
Nu återstår det fem spännande matcher av grundserien som avgörs hemma mot Manchester United den 8:e maj.
 



Kommande vecka:

Söndagen den 3:e mars kl. 19.45 är det avspark mellan Chelsea och Reading hemma på Kingsmeadow. Matchen visas på V Sport Fotboll och Viaplay.
 

Källor:
Lottning FA cupen
Presskonferens
Uppskjuten match
Leicester - Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-03-29 08:55:00
Author

Fler artiklar om Chelsea