Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

I torsdags stod det klart att Emma Hayes har nominerats till månads tränare i WSL under mars. Övriga nominerade i kategorin är:
Jonas Eidevall (Arsenal) och Gareth Taylor (Manchester City).

Guro Reiten och Sam Kerr är båda nominerade till månadens spelare. De andra nominerade i kategorin är:
Alex Greenwood (Manchester City), Maya Le Tissier (Brighton), Vivianne Miedema (Arsenal) och Alessia Russo (Manchester United).

Pernille Harders mål mot West Ham, Jessie Flemings mål mot Leicester och Guro Reitens frisparksmål mot Foxes är med och tävlar om månadens mål. Andra spelare som är nominerade i kategorin är:
Maya Le Tissier (Brighton), Katie Zelem (Manchester United), Dagny Brynjarsdottir (West Ham), Laura Coombs (Manchester City) och Claire Emslie (Everton).

fredagens presskonferens meddelade Emma Hayes att Fran Kirby och Pernille Harder ännu inte är tillgängliga för spel.
Pernille Harder har problem med ett knä som svullnar, samtidigt som Fran Kirby fortfarande behöver återhämtning. Hayes passar på att säga att hon är glad att Chelsea återigen får sälja biljetter till damernas hemmamatcher.

Under söndagskvällen spelade Chelsea hemma mot Reading. Innan juluppehållet åkte Emma Hayes Chelsea på en 0-1 förlust på bortaplan mot Kelly Chambers Reading som effektivt satte lagets enda skott på mål bakom Musovic. Så nu var det dags för revansch.
Arsenal hade tidigare under söndagseftermiddagen besegrat Leicester med 5-0 och Chelsea ville inte vara sämre…

Chelsea var det bättre laget offensivt sett under inledningen av matchen. Utan den där sista skärpan framför mål dröjde det ända fram till matchminut 40 innan Jessie Fleming läckert satte 1-0.
Efter en rättvis ledning i paus bjöds det på målkalas i den andra halvleken där England satte 2-0 i den 52:e minuten där hon klippte till bollen på volley.
Sam Kerr ökade på ledningen till 3-0 då Reiten tog en djupledslöpning och fick bollen ner mot kortlinjen och spelade in bollen till Kerr. Australiensiskan blev ikappsprungen av en försvarare men lyckades ändå trycka in bollen i nätmaskorna.
Hon stod även för 4-0 målet där hon hade ett fint spel samspel tillsammans med Guro Reiten och Erin Cuthbert, där skotskan hittade in till Kerr i boxen.
Slutresultatet 5-0 kom på tilläggstid, då domare Emily Heaslip pekade på straffpunkten. Beth England var kylig från straffpunkten och satte säkert matchens sista mål.

Chelsea går nu på landslagsuppehåll som serieledare en poäng framför Arsenal, som de ställs mot i nästa match den 17:e april kl. 13.30. Semifinalen av FA cupen spelas på Meadow Park.