Damlagets vecka 14

Damlagets vecka 14

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 14

Under veckan som gått har:

I tisdags stod det klart att Jonna Andersson lämnar klubben efter säsongen för spel i damallsvenskan med Hammarby IF.

                      Läs mer om det HÄR!




Emma Hayes utsågs till månadens tränare i mars efter att Chelsea vunnit samtliga WSL matcher de spelat med totalen 17-1. Det har varit en matchtät månad med totalt sju matcher där den enda förlusten var i Continental Cup-finalen mot Manchester City som slutade 1-3.



LANDSLAGSUPPEHÅLL

VM-kval:

Sverige spelade mot under torsdagen kvalmatch mot Georgien där Magdalena Eriksson och Jonna Andersson startade matchen som slutade 15-0. Zecira Musovic fanns med på bänken i denna målrika match som redan i halvtid stod 11-0.


England spelade kvalmatch mot Nord Makedonien under fredagen. Millie Bright bar kaptensbindeln i Leah Williamson frånvaro och hade sällskap av klubbkamraten Jess Carter i startelvan. The Linonesses vann matchen med 10-0.

Bethany England och Niamh Charles missade matchen på grund av att de testat positivt för covid men hoppas att de kan återansluta till Landslaget under veckan som kommer.


Nederländerna spelade kvalmatch mot Cypern och Aniek Nouwen spelade hela matchen som slutade 12-0.


Wales med kapten Sophie Ingle i spetsen spelade kvalmatch mot Frankrike. Wales låg under med 2-0 efter 45 min, men trots reduceringsmålet från Sophie Ingle i den 71:a minuten slutade matchen 1-2.


Vänskapsmatcher:

Under fredagen spelade Australien vänskapsmatch mot Nya Zeeland. Sam Kerr, med kaptensbindeln på vänsterarmen gjorde det avgörande målet i matchen som inför 10000 fans slutade 2-1 till the Matildas.


Kanada mötte Nigeria i en vänskapsmatch under lördagen. Jessie Fleming spelade från start och satte det första målet när Kanada vann mötet med 2-0.
 



Kommande vecka:

Söndagen den 17 april gästar Chelsea Arsenal i semifinalen av FA cupen. Avspark kl. 13.30Meadow Park.
 

Källor:
Jonna Andersson
Emma Hayes
Landslagsuppdatering

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-04-11 18:43:25
Author

Fler artiklar om Chelsea