Damlagets vecka 15

Damlagets vecka 15

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 15

Under veckan som gått har:


LANDSLAGSUPPEHÅLL

VM-kval:


Wales spelade under tisdagen VM-kval mot Kazakstan. Sophie Ingle bar kaptensbindeln när walesiskorna vann med 3-0 och återtog andraplatsen i grupp I. Poppy Soper fanns med på bänken.


Ann-Katrin Berger satt på bänken är Tyskland förlorade med 2-3 mot Serbien i grupp H. Tyskornas första förlust för säsongen.
 

Sverige tog emot Irland hemma på Gamla Ullevi. Både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson startade för Sverige och Zecira Musovic fanns med på bänken i matchen som slutade 1-1 efter mål från Katie McCabe och Kosovare Asllani. Resultatet gör att Sverige är klara för VM i Australien och Nya Zeeland nästa sommar.


Norge mötte Polen i VM-kvalet och Guro Reiten startade matchen som slutade med norsk 2-1 seger. Maren Mjelde blev inbytt i den 70:e minuten och fick åter igen bära den norska kaptensbindeln.


Skottland gästades av Spanien i VM-kvalet. Erin Cuthbert startade matchen som slutade med en 0-2 förlust för skotskorna.


England spelade VM-kval mot Nordirland i grupp D. Millie Bright och Jess Carter startade för the Lionesses, Bethany England fick hoppa in i den andra halvleken och Niamh Charles satt på bänken när England vann med 5-0.


Drew Spence startade på bänken när Jamaica besegrade Dominikanska republiken med 5-0 när de tog sig vidare till Concaf Championship och ett steg närmre en plats i VM nästa sommar.


Vänskapsmatcher:

Jessie Fleming startade för Kanada i tisdagens vänskapsmatch mot Nigeria som slutade 2-2.


Kapten Sam Kerr och Australien mötte Nya Zeeland under tisdagsmorgonen. The Matildas vann vänskapsmatchen mot deras Co-Host av VM 2023 med 3-1. Kerr gjorde både 1-0 och 3-0 målet.


Nederländerna spelade under tisdagen en vänskapsmatch mot Sydafrika. Aniek Nouwen spelade hela matchen som slutade 5-1 till det orangeklädda hemmalaget.


CHELSEA

Om du vill lära känna superstjärnan Pernille Harder så finns det en längre intervju med henne på Chelseas officiella hemsida.
                      Du kan läsa den HÄR!



Chelseas kapten Magdalena Eriksson skriver krönikor för inews och publicerade i torsdags en krönika där hon skriver om situationen i Chelsea, hur de fokuserar på det som de kan påverka, samt att hon önskar att de nya ägarna ska satsa på damerna så som Abramovich har gjort.
                      Läs Magdas krönika HÄR!



Att Fran Kirby inte har spelat på väldigt länge har inte gått någon förbi. Kirby själv gick ut på sina sociala medier och skriver att hon åter igen har hamnat i en situation där hon måste sätta sin hälsa i första rummet.

”Tack till alla som har tagit sin tid och skrivit hälsningar till mig, jag gör allt jag kan för att komma tillbaka ännu en gång.” skriver hon på sitt Twitter konto.

Hon missade hela säsongen 2019/2020 efter att ha drabbats av hjärtsäcksinflamation. Denna gång vet man inte vad som är orsaken, bara att hon lider av oidentifireade trötthetsymptom och att alla jobbar för att få reda på bakomliggande orsak.



Under söndagen spelades FA-cupens semifinal mellan Arsenal och Chelsea på Meadow Park.

Jonas Eidevalls Arsenal var det laget som styrde spelet i den första halvleken och hade flest farliga chanser utan att spräcka Bergers målnolla.

Beth Mead hade ett kanonläge i inledningen av den andra halvleken som hade varit otagbar om den gått innanför stolpen. Istället blev det Chelsea som spräckte Zinsberger målnolla.

Guro Reiten drev bollen mot mål och fick hur lång tid på sig som helst när de båda Gunnersförsvararna föll för att hindra sidledspassningen. Detta gav Reiten en yta att kliva in i för att läckert sätta 1-0 bakom Zinsberger framför Chelseas tillresta supportrar.

Målet gjorde något med Arsenal som bjöd in Chelsea i matchen genom slarvigt spel i eget straffområde. Det är straffbart att dribbla i eget straffområde och Chelseas press gav resultat när bollen landade hos Ji. Koreanskan klippte till bollen i utkanten av offensivt straffområde och bollen var otagbar när den via underkanten av ribban dundrade in i nätmaskorna.

Chelsea stod som segrare i semifinalen och ställs mot Manchester City i FA-cup finalen som spelas den 15 maj på Wembley. En chans till revansch efter den snöpliga ligacupfinalsförlusten i februari.
 



Kommande vecka:

Söndagen den 24 april gästar Chelsea Tottenham i ligan. Avspark kl. 15.30The Hive Stadium. Matchen visas på Viaplay.
 

Källor:
Landslagsuppdatering
Pernille Harder
Magdalena Eriksson
Fran Kirby
Arsenal – Chelsea
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-04-18 13:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea