Damlagets vecka 16

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 16

Under veckan som gått har:

Chelseas U21-lag vann tidigare i år den södra divisionen och en final över två matcher ska spelas mot segrarna av den norra divisionen, Manchester United, för att kora en overallvinnare.

Tjejerna spelade under onsdagen den första av de två matcherna i finalen. Tyvärr förlorade Chelsea det första mötet på hemmaplan med 3-1, där bortamål är mer värda. Så det gäller att omgruppera sig inför returen som spelas i Manchester nu på onsdag och stå för ett målkalas för en overallseger.

I lördags spelade Chelseas U-16 lag final i FA cupen, där de kungsblå tjejerna besegrade Manchester City med 3-0 efter mål av Lola Nesbeth och två från Aimee Claypole.

Söndagens hängmatch mot Tottenham i WSL blev en tuff tillställning för de kungsblå spelarna. Hayes ställde upp med (3-5-2) Berger; Carter, Nouwen, Bright ©; Reiten, Ji, Ingle, Cuthbert, Charles; England, Kerr.

Tottenham tog ledningen tidigt i matchen då hörnan tippades i stolpen av Berger för att studsa via Ingle in över A-K som låg inne i målet. Chelsea skapade lägen men mattan i Spurs straffområde släppte väldigt lätt och Sam Kerrs friläge slutade snöpligt i att hon låg på magen och såg målvakten skopa upp bollen.

Kvitteringen skulle komma. Reiten fick bollen på vänsterkanten strax utanför straffområdet. Neville satte alldeles för aggressiv press och norskan tog sig lätt förbi högerbacken. Med blicken fäst på Kerr inne i boxen slås inlägget som i en perfekt båge över målvakten Korpela istället landade i den bortre burgaveln. Det var kanske inte tanken men ett mål är ett mål!

Domare Lisa Benn fick ta ett tufft beslut efter dryga halvtimmen spelad. Berger rusade ut för att avvärja ett friläge men utan chans på bollen sprang hon rakt in i Williams. Rött kort och Musovic fick komma in istället och England fick bli den spelare som klev av.

1-1 stod sig till paus och Musovic stod för ett par riktigt fina och avgörande räddningar.

Emma Hayes gjorde förändringar i paus och Magdalena Eriksson och Pernille Harder kom in i matchen som Chelsea behövde tre pinnar i om de ska vinna titelstriden.

Det gick inte att se på matchbilden vilket lag som spelade med en kvinna mindre på planen.

Musovic fick stå för viktiga räddningar även i den andra halvleken och det skulle dröja till den 70:e minuten då Andersson bytts in istället för en skadad Charles innan Chelsea skulle få sätta det där ledningsmålet i matchen. Just inbytte Anderssons första bollkontakt blev ett perfekt inlägg till Kerr som nickade in 2-1 i det bortre hörnet.

Chelsea kontrollerade återstoden av matchen då Spurs kom in allt senare och senare i närkamperna och på tilläggstid stod Fleming för ett fantastiskt mål. Kanadensiskan avlossade ett skott från 32 meter som satt klockrent i krysset.

Tre viktiga pinnar fick Chelsea med sig i den jämna kampen om ligatiteln med en poängs ledning och tre matcher kvar på säsongen.

Kommande vecka:

Torsdagen den 28 april gästas Chelsea av Tottenham hemma på Kingsmeadow. Ligamatchen har avspark kl. 20.45 och visas på Viaplay.

Söndagen den 1 maj gästar Chelsea Birmingham i ligan. Avspark kl. 19.45 på St. Andrew’s Stadium. Matchen visas på V Sport Football och Viaplay.