Damlagets vecka 17

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 17

Under veckan som gått har:

Under måndagen släptes en intervju med Erin Cuthbert, där hon blandannat pratar om matchen mot Tottenham som spelats under söndagen.

U21 tjejerna lyckades inte vinna match 2:2 i Academy League finalen mellan vinnarna i norra och södra ligan. Chelsea förlorade båda mötena med 1-3 (2-6).

I onsdags spelade Chelsea hemma mot Tottenham. A-K Berger som fick rött i mötet mellan lagen fyra dagar tidigare, missar matchen och därför valde Emma Hayes att ställa upp med följande lag:
(4-1-3-2) Musovic; Carter, Bright, Eriksson©, Anderson; Ingle; Harder, Cuthbert, Reiten; England, Kerr.

Matchen spelades parallellt med herrarnas 1-1 match mot Manchester United och var precis som söndagens möte mellan lagen en intensiv tillställning. Chelsea tog rättvist ledningen i mitten på den första halvleken när Jonna Andersson slog ett perfekt inlägg som Bethany England satte i mål.

Chelsea var det dominanta laget under de in minuterna men Tinja-Riika Korpela i Spurs mål nekade Chelseaspelarna ännu ett mål.

Tottenham kvitterade på sin första målchans i slutet av den första halvleken då Kerys Harrop petade in en frispark nära stolpen. Det första målet Chelsea släppt in på hemmaplan i ligan sedan den 2:e oktober.

De kungsblå spelarna svara direkt. Pernille Harder dribblade sig förbi sina försvarare och slog ett inlägg in till Sam Kerr som nickade in bollen bakom Korpela på tilläggstid.

Reultatet 2-1 från första halvlek stod sig fram till dess att domare Jack Packman blåste av matchen på torsdagskvällen.

Under fredagen meddelade klubben att Ji So-Yun, vars kontrakt går ut i sommar kommer att lämna London och flytta hem till Sydkorea efter säsongen.
Ji har spelat de senaste åtta säsongerna i Chelsea, gjort 68 mål på 208matcher för klubben och med sina 37 ligamål är hon en av WSL historians skyttedrottningar.

Ji har varit med och vunnit samtliga 11 titlar som Chelsea har vunnit under WSL eran, vunnit ligan fem gånger, FA cupen tre gånger samt Continental Cup två gånger och Community Shield en gång.
Det finns chans att fylla på med ytterligare två titlar innan hon lämnar oss.
När WSL firade 10 år var Ji en av de spelare som lyftes fram som ligans viktigaste och mest värdefulla spelare.

Vi tackar Ji för allt hon har gjort för klubben under de här åren och önskar henne all lycka och framgång i framtiden.

Fredagen bjöd även på mer glädjande nyheter då det stod klart att Sam Kerr får ta emot det prestigefulla priset Football Writers Association Women’s Footballer of the year efter den fina säsongen hon har haft med Chelsea denna säsong.

Söndag kväll och ligans sista bortamatch ska spelas. Chelsea gästade Birmingham på St. Andrew’s Stadium.

Chelsea dominerade matchen från start och hade flera bra lägen där bollen gick precis utanför mål.
Regnet föll och gjorde planen alldeles blöt och svårspelad. Trots stor dominans från de för kvällen gulklädda spelarna skulle det dröja till den 71:a minuten.

Domare Emily Heaslip blåste i pipan och pekade på straffpunkten efter att Fleming nickat bollen på försvarande spelares hand.
Harder la upp bollen på straffpunkten, tittade åt vänster efter att Ramsey i Birminghams mål pekat åt höger, innan hon läckert placerade bollen tillhöger om målvakten som är på lån från Manchester United.

Svårspelad plan, men Chelsea höll undan och Birmingham lever på hoppet om att hålla sig kvar i högstaligan. En tuff uppgift då de måste vinna sina två sista matcher mot Manchester City och Aston Villa samtidigt som Leicester inte vinner sin sista match mot Tottenham.

Med en matcher kvar på säsongen är Chelsea fyra poäng före Arsenal som har en match mindre spelad. Laget har allt i egna händer och chansen att avgöra allt på hemmaplan mot Manchester United nästa helg.