Damlagets vecka 18

Damlagets vecka 18

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 18

Under veckan som gått har:



Veckan började med ytterligare ett sorgligt besked. Drew Spence, som är en av de fyra spelare i Chelsea som sitter på utgående kontrakt, meddelade att hon tagit det tuffa beslutet att lämna klubben.

Spene har tillhört klubben i över ett decennium och hunnit med 238 framträdanden och 50 mål i den kungsblå kostymen.
29-åringen debuterade i Chelsea 2009 och har varit med och vunnit alla våra elva titlar.

Drew har haft sin utveckling från ung och lovande spelare till en rutinerad och professionell spelare med landskamper för både England och Jamaica under alla dessa år och vi önskar henne all lycka och välgång i nästa steg i hennes karriär.



Under onsdagen släppte WSL vilka som nominerats till april månads tränare, spelare och mål.

Emma Hayes är nominerad till månadens tränare i april. De andra tränarna som är nominerade i kategorin är:
Darren Carter (Birmingham) och Carla Ward (Aston Villa)

Sam Kerr och Jessie Fleming är båda nominerade till månadens spelare i april. Övriga nominerade i kategorin är:
Rachel Corsie (Aston Villa), Beth Mead (Arsenal), Louise Quinn (Birmingham), Khadija  ”Bunny” Shaw (Manchester City) och Caroline Wier (Manchester City)

I kategorin månadens mål i april är Bethany Englands mål mot Reading nominerat.  De andra spelarna som är nominerade i kategorin är:
Beth Mead (Arsenal), Yui HAsegawa (West Ham), Julie Blakstad (Manchester City), Catlin Foord (Arsenal), Jordan Nobbs (Arsenal) och svenska Julia Zigotti Olme (Brighton).



fredagens presskonferens meddelade Emma Hayes att hon inför säsongens sista ligamatch har alla spelare utom Fran Kirby och Melanie Leupolz tillgängliga för spel, den sistnämnda saknas då hon ska bli mamma senare i år.



Under lördagen stod det klart att Sam Kerr utsetts till månadens spelare i april och australiensiskan fick under veckan som gått även motta Football Writers Association prestigefulla pris som årets fotbollsspelare på damsidan.



Säsongens sista ligamatch spelades under söndagsförmiddagen. Chelsea hade allt i egna händer och bjöd på en riktigt härlig och nervig avslutning på säsongen.
För tredje året i rad fick man lyfta bucklan och det blev den första av de tre som de fått fira tillsammans med publiken.

                      Läs mer HÄR!
 



Kommande vecka:

Söndagen den 15 maj är det dags för final i FA Cupen mellan Chelsea och Manchester City. Det är avspark kl. 15.30Wembley Stadium.
 

Källor:
Drew Spence
Nomineringar i april
Presskonferens
Sam Kerr
Chelsea – Manchester United

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-05-09 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea