Damlagets vecka 19

Damlagets vecka 19

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 19

Under veckan som gått har:



I tisdags stod det klart att Emma Hayes är en av de nominerad i kategorin säsongens tränare efter 18 vinster på 22 ligamatcher. Hayes har utsätts till månadens tränare fem gågner under säsongen

Sam Kerr är nominerad i kategorin säsongens spelare och vann för andra året i rad skytteligan i WSL med 20 mål på 20 matcher
Guro Reiten är också nominerad i kategorin säsongens spelare efter att norskan har spelat en nyckelroll i Emma Hayes lag denna säsong.
Även Jess Carter är nominerad i kategorin säsongens spelare efter att ha spelat en viktig defensiv roll i Hayes lag denna säsong.

I kategorin säsongens mål har vi ett par kungsblå nomineringar:
Pernille Harders solo-mål mot Manchester United i höstas och Sam Kerrs läckra volleymål i säsongens sista och avgörande match mot the Red Devils.



Det har inte undgått någon att syskonen James, Lauren och Reece båda nu spelar i klubben. Inför helgens FA Cup finaler skrev redaktionens Wiktor en artikel om syskonen.
Den finns att läsa i sin helhet HÄR!



fredagens presskonferens inför säsongens sista match och Fa Cup-final meddelade Emma Hayes att Fran Kirby efter flera veckors frånvaro åter igen finns med i matchtruppen. Det innebar att Emma Hayes hade hela tuppen att tillgå när hon skulle ta ut laget till söndagens final.



Lär känna spelaren Jessie Fleming, spelaren som denna säsong vuxit i Chelsea-kostymen och är redo för den generationsväxling Chelsea nu genomgår.

                      Läs artikeln HÄR!



Under söndagseftermiddagens spelade Chelseas damer säsongens sista match. FA Cup-finalen på Wembley mot Manchester City, laget som snuvat klubben på Ligacuptiteln tidigare i våras.
Precis som för herrarna krävdes mer än 90 minuter för att skilja lagen åt. 2-2 efter full tid blev tillslut efter en nervös avslutning till en 3-2 seger efter två mål från Sam Kerr och ett från Erin Cuthbert.

                      Läs mer om finalen HÄR! 
 



Kommande:

Nu är säsongen slut och vi har en härlig sommar med mycket fotboll att avnjuta när EM spelas i England 6-31 juli!
 

Källor:
Säsongens nomineringar
Presskonferens
Chelsea – Manchester City

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-05-16 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea