Damlagets vecka 26

Damlagets vecka 26

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 26

Under veckan som gått har:


I måndags släpptes nyheten att Chelsea skrivit kontrakt med akademispelaren Emily Orman. Den 18-åriga målvakten skrev sitt första professionella kontrakt med klubben till 2023 med option på ytterligare ett år.
Målvakten kom till klubbens akademi som 16-åring. Hon har ännu inte gjort sin debut på seniornivå men har representerat England från det att hon var 14 år upp till U-19.

Orman själv säger att det är en dröm som slår in om kontraktet hon precis skrivit på.

Från klubbens håll ser man positivt på hennes utveckling de senaste året, men lyfter fram att det är viktigt att hon får komma ut på lån för att få speltid på seniornivå.



I onsdags presenterade klubben sin andra akademispelare som tagit klivet upp på seniornivå. Charlotte Wardlaw har precis som Orman skrivit sitt första professionella kontrat med klubben fram till 2023 med option på ytterligare ett år.
18-åringa mittfältaren kom till klubbens akademi redan som 15-åring och gjorde sin debut i damlaget i november 2019 mot Tottenham i cupen. Wardlaw har sedan dess gjort ytterligare två framträdanden för damlaget, då i FA cupen.

Charlotte var kapten i det Engelska U-15 landslaget och har behållt kaptensbindeln enda upp till U-19.

Om kontraktet säger 18-åringen att hon är stolt över sig själv och att hon känner sig hedrad över att få den här möjligheten.
Wardlaw kommer enligt klubben att lånas ut för att få erfarenhet och speltid under kommande säsong.



Emma Hayes har under EM varit expertkommentator på ITV. Hennes kunskaper och kommatering av matcherna under turneringen har enligt av fansen varit en fröjd att ta del av och genom en röstning på Twitter utsågs hon som favoritexpert utav de 28 experterna som deltagit i sändningarna.

Emma Hayes som varit klubben trogen under de senaste nio säsongerna, förlängde i veckan sitt kontrakt med klubben i ytterligare två år.

                      Läs mer om det HÄR.


OS Trupper:

Peter Gerhardsson tog i tisdags ut den svenska OS truppen på 22 spelare. Med i truppen som reser till Tokyo finns Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic.

Även Australien och the Matildas släppte under veckan sin OS-trupp, med i den truppen finns Chelseas och WSL’s skyttedrottning Sam Kerr.

Kanada: Jessie Fleming.

Storbritanien: Niamh Charles, Fran Kirby, Millie Bright, Carly Telford och Sophie Ingle.

Nederländerna: Aniek Nouwen.
 



Kommande:

Den 21 juli drar OS igång för damerna, finalen spelas den 6 augusti.

              Se hela spelschemat HÄR.
 

Källor:
Emily Orman
Charlotte Wardlaw
Sveriges OS-trupp
Australiens OS-trupp
Emma Hayes EM 2020

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-07-05 15:13:24
Author

Fler artiklar om Chelsea