Damlagets vecka 27

Damlagets vecka 27

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 27

Under veckan som gått har:


tisdags presenterade klubben det tredje nyförvärvet inför kommande säsong. Denna gång värvade Chelsea en offensiv mittfältare från ligakonkurrenten West Ham, den 26-åriga tjeckiskan Katerina Svitkova.

          Läs mer om Svitkova HÄR!



Under torsdagen presenterade det nya hemmastället för Chelsea inför säsongen 2022/23. Matchdressen hyllar klubblegendaren Ted Drake som för 70 år sedan var manager för klubben. Drake sågs som en visionär ledare och är mest ihågkommen för att ha tagit klubben till sin första titel i högstaligan 1955.

Ted Drake var med och skapade ”the Blues” och designade klubbmärket med lejonet som är väldigt likt det märke som idag pryder spelarnas bröst.

Som en hyllning till honom och den revolutionerande utveckling han skapade i klubben, återfinns lejonet i den turkosa kragen. Titta noga så ser du lejonets konturer!



Nu i veckan som gått har flera Chelseaspelare spelat den första gruppspelsmatchen med sina landslag i EM.

Grupp A: [England, Nordirland, Norge, Österrike]

England, med Fran Kirby och Millie Bright från start, besegrade under Österrike i öppningsmatchen på Old Trafford inför 68000 åskådare. Det blev nytt mästerskapsrekord när hemmanationen vann med 1-0 under onsdagskvällen.

Under torsdagen besegrade Norge med Maren Mjelde och framför allt Guro Reiten i spetsen besegrade Nordirland med 4-1 där Reiten gjorde ett mål och flera fina framspelningar till de andra.

Grupp B: [Danmark, Finland, Spanien, Tyskland]

Under fredagen besegrade Tyskland med Ann-Katrin Berger på bänken Pernille Harders Danmark med 4-0, siffror som inte helt speglar matchbilden.

Grupp D: [Nederländerna, Portugal, Schweiz, Sverige]

lördagskvällen var det tråkiga bilder för Chelsea när Nouwen haltade av plan efter att Hurtig landat på den i det nederländska straffområdet. Matchen slutade 1-1 mellan lagen och Chelseabekantingen Jonna Andersson gjorde målet för Sverige. Magda spelade från start och Musovic fanns med på bänken.

Grupp D: [Belgien, Island, Frankrike, Island, Italien]

Under söndagskvällen spelade Frankrike med Chelseas nyförvärv Ève Périsset från start mot Italien. Fransyskorna hade målkalas i den första halvleken och vann med 5-1.

Alla matcher i EM finns att se på TV4, C More, SVT och SVT play.
 



Kommande vecka:

Nu är EM i England i full gång och alla lag har spelat den första gruppspelsomgången. EM avslutas 31 juli då finalen går av stapeln på Wembley!
 

Källor:
Katerina Svitkova
Nya hemmastället
EM: var, när, hur?

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-07-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea