Damlagets vecka 28

Damlagets vecka 28

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 28

Under veckan som gått har:


I tisdags som gick släpptes spelschemat för säsongen där Chelsea inleder med ett Londonderby på hemmaplan mot West Ham för att avsluta säsongen på bortaplan mot Reading framme i maj 2023.

                      Se hela spelschemat HÄR!



Under söndagen släpptes säsongskorten. Är du intresserad av att se tjejerna på plats och är intresserad av att köpa säsongskort kan du läsa mer om hur du går tillväga HÄR!



Under veckan som gått har flera Chelseaspelare spelat den andra och tredje gruppspelsmatchen med sina landslag i EM.

Grupp A: [England, Nordirland, Norge, Österrike]

England, med Fran Kirby och Millie Bright från start, besegrade Norge med 8-0 i den andra gruppspelsmatchen. Guro Reiten och Maren Mjelde hade en väldigt tuff måndagskväll där norkorna såg uppgivna ut när målen ramlade in i en tät följd.

I den sista gruppspelsmatchen besegrade brittiskorna Nordirland med 5-0. Fran Kirby och Millie Bright spelade från start och Jess Carter fick göra sin EM debut i den andra halvleken. Beth England väntar fortsatt på sitt första inhopp i EM. England är vidare som gruppetta och möter Spanien i kvartsfinalen nu på onsdag.

Under fredagen förlorade Norge med Maren Mjelde och Guro Reiten i startelvan den sista gruppspelsmatchen mot Österrike med 0-1. Resultatet medförde att norskorna nu får packa väskorna, då EM äventyret är över för deras del.

Grupp B: [Danmark, Finland, Spanien, Tyskland]

Under tisdagen besegrade Tyskland, med Ann-Katrin Berger på bänken, Spanien med 2-0.

I den sista gruppspelsmatchen under lördagen satt Ann-Katrin Berger fortsatt på bänken när tyskorna vann med 3-0 mot Finland och säkrade gruppsegern. De ställs nu mot Österrike i kvartsfinalen som spelas på torsdag.

Pernille Harder Gjorde matchens enda mål mot Finland men fick lämna planen efter att ha fått en hård boll i huvudet då Danmark vann med 1-0. 

Det ryktades om en hjärnskaking men Harder fanns med från start i Danmarks sista gruppspelsmatch mot spanien. Spanjorskorna nickade in 1-0 i den 90:e minuten och skickade där med ut Danskorna ur EM.

Grupp D: [Nederländerna, Portugal, Schweiz, Sverige]

Musovic och Jonna Andersson fick se hur Magdalena Eriksson, på den vänstra ytterbacksplatsen och resten av det svenska laget med nöd näppe besgrade Schweiz med 2-1.

I sin sista gruppspelsmatch spelade Eriksson på sin vanliga plats med Jonna Andersson utanför sig från start. Musovic fick se sina kamrater besegra Portugal med 5-0 från bänken. Sverige är vidare som gruppetta och kommer att ställas mot tvåan i grupp D - Belgien, Island eller Italien- på fredag.

Nouwen missade Nederländernas 3-2 match mot Portugal, men fanns med från start i den sista gruppspelsmatchen mot Schweiz. Där vann de matchen med 4-1 och ställs mot Frankrike i kvartsfinal på lördag.

Grupp D: [Belgien, Island, Frankrike, Island, Italien]

Under torsdagskvällen startade Ève Périsset för sitt Frankrike när de besegrad Belgien med 2-0. Ser fram emot att få se fransyskan spela för Chelsea i höst.

Frankrike spelar sin sista gruppspelsmatch under måndagskvällen, men har redan innan den sista omgången vunnit gruppen. De ställs mot Island som vid vinst är vidare som grupptvåa.

Alla matcher i EM finns att se på TV4, C More, SVT och SVT play.

 



Kommande vecka:

Nu är EM i England i full gång och det har dragit ihop sig för kvartsfinal spel. EM avslutas 31 juli då finalen går av stapeln på Wembley!
 

Källor:
Spelschemat
Säsongskort

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-07-18 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea