Damlagets vecka 29

Damlagets vecka 29

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 29

Under veckan som gått har:


I tisdags meddelade klubben att de gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. 18-åriga Lucy Watson, närmast från Sheffield United skrev ett tvåårskontrakt med klubben och tar över Jonna Anderssons tröja nummer 25.
Anfallaren har redan hunnit med flera landskamper på U-17, U-18 och U-19 nivå och ses som en av de största framtidsnamnen i England.

                      Läs mer om Lucy Watson HÄR!



Inför kommande säsong är det många av våra startspelare som sitter på utgående kontrakt. Här nedan följer en lista på när spelarnas kontrakt går ut, sammanställd av Mark Pycraft från Chelsea Women Supporters Group:

Juni 2023:
Millie Bright
Jess Carter
Niamh Charles
Erin Cuthbert
Magda Eriksson
Jessie Fleming
Jorja Fox (med option på 12 månader)
Pernille Harder
Sophie Ingle
Fran Kirby (med option på 12 månader)
Melanie Leupolz
Maren Mjelde
Zecira Musovic
Emily Orman (med option på 12 månader)
Guro Reiten
Charlotte Wardlaw

Juni 2024:
ALsu Abdullina
Ann-Katrin Berger (med option på 12 månader)
Bethany England
Sam Kerr
Lucy Watson

Juni 2025:
Kadeisha Buchanan
Lauren James
Ève Périsset
Katerina Svitkova

Förhoppningsvis kommer många av dessa kontrakt att lösas under säsongen som går.
Listan finns att läsas i sin helhet i supportergruppen på FACEBOOK.



Under veckan som gått har flera Chelseaspelare spelat EM-kvartsfinaler med sina respektive landslag.

Veckan inleddes med att Grupp D [Belgien, Island, Frankrike, Island, Italien] spelade sin sista gruppspelsmatch.

Den enda blåklädda spelaren som spelade denna kväll skulle varit nyförvärvet Ève Périsset då hennes Frankrike mötte Island. Men den franska ytterbacken vilades denna match då Frankrike redan var klara som gruppetta. Matchen slutade 1-1, ett resultat som dessvärre inte räckte för Island då Belgien besegrade Italien och knep den sista kvartsfinalplatsen.

Kvartsfinaler:

Under onsdagen spelades den första kvartsfinalen mellan England och Spanien, ett England där Millie Bright och Fran Kirby, precis som i gruppspelsmatcherna startade. Det blev en spännande match där spanjorskorna tog ledningen och kvitteringen kom först när den brittiska förbundskaptenen Serina Wiegman flyttade upp Bright på topp. Matchen gick till förlängning där Georgia Stanway resolut avlossade skottet som skulle ta the Lionesses till semifinal.

torsdagskvällen var det dags för Tyskland med Ann-Katrin Berger på bänken att ta sig an Österrike. På pappret en enkel match, men Österrikes tjejer gav tyskorna en tuff match. Till slut var det misstag som kostade dem biljetten till semifinal, tyskorna med deras rutin utnyttjade dem till max och Alexandra Popp såg till att hamna i målprotokollet för fjärde EM-matchen i rad – Rekord! – när de vann med 2-0.

Det blev fredag och dags för svenskorna att ”besegra” outsidern Belgien. På pappret skulle detta vara en enkel match för Eriksson och kompani, men med två startspelare borta på grund av covid-19 var det en tung seger som satt långt inne. Linda Sembrant som tack vare läget i laget fick chansen från start satte 1-0 målet i den 92:e minuten. Ett slutkört Sverige tog sig vidare till semifinal mot England.

Den sista kvartsfinalen spelades under lördagskvällen mellan Ève Périssets Frankrike och Aniek Nouwens Nederländerna. Det var en jämn match, där förbundskaptenerna gjorde taktiska byten för att försöka få övertag i matchen. Det krävdes en förlängning, där Chelseas nyförvärv klev fram till straffpunkten i den 102:e minuten. Det var en tillräckligt hård straff i perfekt målvaktshöjd och som van Domselaar fick fingertopparna på, men det räckte inte för att styra bollen utanför stolpen. Périssets 1-0 mål tog Frankrike vidare till semifinal mot Tyskland.


Oavsett vilket lag som till slut står som vinnare på söndag kommer minst en Chelseaspelare återvända till klubben som Europamästare.

Alla matcher i EM finns att se på TV4, C More, SVT och SVT play.

 



Kommande vecka:

Nu är EM i England i full gång och det har dragit ihop sig för semifinal spel.

Tisdag 26 juli kl. 21.00 England – Sverige, visas på TV4 och C More.
Onsdag 27 juli kl. 21.00 Tyskland – Frankrike, visas på SVT2 och SVT Play

EM avslutas 31 juli finalen har avspark kl. 18.00Wembley!
 

Källor:
Lucy Watson

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-07-25 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea