Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 30

Under veckan som gått har:

Tisdag och Chelsea meddelar att de har skrivit kontrakt med unge Aggie Bever-Jones. På sin 18-årsdag skrev hon sitt första proffs kontrakt. Kontraktet är på två år med option för ytterligare 12 månader.
Bever-Jones gjorde sin seniordebut i 4-0 segern mot Wes Ham på bortaplan förra säsongen och sin första start i 4:e rundan av FA cupen mot London City Lionesses som laget vann med 5-0.
Klubben meddelar att de kommer låna ut den offensiva 18-åringen under den kommande säsongen för att hon ska få speltid.

I onsdags blev det klart att Ann-Katrin Berger valt att förlänga sitt kontrakt med klubben. Målvakten som kom till Chelsea från Birmingham 2019 har skrivit på ett kontrakt fram till 2024 med option på ytterligare 12 månader.
30-åriga Berger höll under den gångna säsongen 12 nollor på 17 matcher i WSL när klubben tog hem ligatiteln för andra året i rad.
I Champions League spelade hon en avgörande roll i Chelseas avancemang till Finalen i Göteborg då hon två gånger om räddade straffar i åttondelsfinalen mot Atletico Madrid

Under söndagen spelades lagets första träningsmatch. Tjejerna möte Arsenal på bortaplanen.
Berger, Carter, England, Reiten, Cuthbert, harder, Spence ©, Fox, Beever-Jones, Wardlaw och Darley var de elva spelare som Chelsea valde att starta med.

Pernille Harder fick kliva av redan i den 22:a matchminuten, det var ett byte man gjorde av säkerhetsskäl och hon ersattes av akademispelaren Emma Thompson.
Det var Arsenal som tog ledningen genom rutinerade Katie McCabe, 1-0 i den 27:e minuten gav Arsenal övertaget i matchen och Chelsea gick till halvtid med 1-0 underläge.

Inget av lagen gjorde några förändringar in för den andra halvleken. Först med 30 minuter kvar av matchen gjorde båda lagen nio byten var. I Chelsea var det bara Berger i målet och Thompson som byttes in i den första halvleken som stannade kvar.
Det unga Chelsealaget bestående av akademispelare gav resultat. I matchminut 80 gjorde Reanna Blades 1-1, men bara tre minuter senare satte Arsenals Freya Jupp slutresultatet 2-1.

Torsdagen den 2 september stänger transferfönstret för damerna.

OS nyheter:

Grupp E

Storbritannien vann grupp E och ställdes i kvartsfinalen mot Australien. Med fyra av fem Chelseaspelare på bänken och ingen på planen föll de mot Kerrs Australien med 4-3 i förlängningen.

Jessie Flemings Kanada tog sig vidare som grupptvåa och fick i kvartsfinalen möta Brasilien. Jessie satte sin straff när Kanada via straffavgörande tog sig vidare till Semifinal.

I Semifinalen som spelades idag (måndag) slog Kanadensiskorna ut USA. Resultatet 1-0 kom från vår egen Chelseaspelare Fleming när hon från straffpunkten i den 74:e minuten.

Grupp F

Aniek Nouwen och hennes Nederländerna tog sig vidare som gruppetta och ställdes mot USA i kvartsfinalen. Där föll de i straffavgörandet.

Grupp G

Sverige vann gruppen och ställdes mot hemmanationen Japan i kvartsfinalen. De matchen vann man med 3-1 efter tidigt ledningsmål av vår Chelseakapten Magdalena Eriksson.

Sam Kerr och hennes Australien tog sig vidare till kvartsfinalen som en av de två bästa grupptreorna. I kvartsfinalen besegrade de Strobritannien i förlängningen efter två mål från Kerr.

Sverige och Australien ställdes mot varandra en andra gång i OS. Sverige stod då åter igen som segrare när de i semifinalen besegrade Australien med 1-0.

Chelseaspelare på OS uppdrag:

Australien: Sam Kerr.
Kanada: Jessie Fleming.
Nederländerna: Aniek Nouwen.
Storbritanien: Niamh Charles, Fran Kirby, Millie Bright, Carly Telford och Sophie Ingle.
Sverige: Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic.

Kommande:

OS, spelschema för vår kungsblå spelare nedan:

Bronsmatchen spelas torsdagen den 5 augusti kl.10.00 mellan USA och Australien visas  Kanal 9 och Discovery+

Finalen spelas fredagsmorgonen den 6 augusti kl. 04.00 mellan Kanada och Sverige, visas på Kanal 5 och Discovery+

Träningsmatch mot Glasgow Rangers torsdagen den 12 augusti kl. 20.30 visas gratisklubbens officiella hemsidan och i the 5th Stand App.