Damlagets vecka 30

Damlagets vecka 30

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 30

Under veckan som gått har:


I onsdags meddelade klubben att de skrivit kontrakt med akademispelaren Emma Thompson. 18-åringen skrev sitt första proffskontrakt och är klubben trogen fram till 2024 med möjlighet till ett optionsår.
Emma Thompson kom till Chelseas akademi 2016 och gjorde förra säsongen sin seniordebut och hennes första seniora mål kom under fjolårets försäsong.
Thompson spelar i dagsläget i tröja nummer 35 och kommer att spendera kommande säsong på lån till Championshiplaget Lewes FC för att få mer erfarenhet av seniorfotboll.



Under fredagen meddelade klubben att Chelsea, som inleder WSL-säsongen på hemmaplan, kommer ta emot West Ham på Stamford Bridge söndagen den 11 september. Matchen kommer att visas på BBC vilket allt som oftast betyder att vi i Sverige kan se den på Viaplay.



I fredags var tjejerna som inte spelar EM tillbaka på Cobham för att dra igång försäsongen. Sam Kerr, Lauren James, Erin Cuthbert och nyförvärvet Katerina Svitkova var några av spelarna som syntes på bilderna som klubben lagt upp från den första träningen.



Under veckan som gått har EM avgjorts med först semifinalspel innan finalen avgjordes under söndagskvällen.


Under tisdagen spelades den första semifinalen mellan England och Sverige. Precis som tidigare fanns Millie Bright och Fran Kirby med i Sarina Wiegmans startelva och Magda Eriksson startade för Sverige. Våra Kungsblå spelare Musovic, England och Carter fanns med på bänken men fick inget inhopp.
Det var till en början en jämn match där Sverige hade ett farligt läge direkt i inledningen av matchen och Earps stod för ett par fina räddningar.

England jobbade sig in i matchen och tog med sig 1-0 in i halvtid. Luften gick ur Sverige tidigt i den andra halvleken då Bonze blev helt fri i den bakre delen av straffområdet och enkelt satte 2-0. EM’s snyggaste mål stod den före detta Chelseaspelaren och nyss inbytte Russo för då hon klackade in sin egen retur.
Fran Kirby satte spiken i kistan innan hon blev utbytt och slutresultatet sattes till 4-0 och England tog den första finalplatsen.


Onsdag kväll och Tyskland med Ann-Katrin Berger på bänken ställdes mot Ève Périsset och hennes Frankrike. Det var en väldigt jämn tillställning där Popp fortsatte sin målsvit. 1-1 stod det i paus efter ett tyskt självmål. Popp avgjorde denna semifinal när hon satte 2-1 i den 76:e minuten och Tyskland blev där med det andra finallaget.


Finalen spelades under söndagskvällen på Wembley mellan England och Tyskland. Det var en jämn match där England hade mest spel under inledningen av den. Efter de nu klassiska inhoppen från Unitedtjejerna Ella Toone och Alessia Russo tog the Lionesses ledningen i final genom just nämnda Toone. Målet såg ut att landa i spelarna och de såg tagna ut av siuationen de hamnade i - EM-guldet inom räckhåll! Tyskorna tog över och pressade på för att få in kvitteringsmålet i den 79:e matchminuten. Matchen gick till förlängning där de vitklädda spelarna såg ut att ha samlat ihop sig och bestämt sig för att guldet skulle hem. Först i den 110 minuten, på en hörna, fick Chloe Kelly in 2-1 målet. Resten av tiden gjorde de engelska spelarna allt för att få tiden att gå, maskning på hög nivå och korten var nog inte långt borta. Efter 122 minuter av högklassig fotboll på Wembley blåste domare Monzul av matchen och England stod som segrare inför 87-tusen åskådare- nytt publikrekord i en EM-final, både på herr- och damsidan!


GRATTIS Millie Bright, Fran Kirby, Jess Carter, Bethany England och resten av det engelska landslaget till EM guldet!
De engelska damerna lyckades med det herrarna inte lyckades med förra sommaren, de satte FOTBOLLEN på kartan och vann en final för första gången sedan herrarnas vinst 1966. 


 



Kommande:

Women’s International Champions Cup, torsdag den 18 augusti kl. 02.30. Matchen spelas mellan Lyon och Chelsea i USA.

Träningsmatch, söndagen den 28 augusti kl. 15.00 Chelsea TottenhamKingsmeadow.

Ligapremiär söndagen den 11 september kl. 13.30. ChelseaWest HamStamford Bridge.
 

Källor:
Emma Thompson
Premiär på Stamford Bridge
Försäsongen drog igång
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-08-01 12:04:00
Author

Fler artiklar om Chelsea