Damlagets vecka 32

Damlagets vecka 32

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 32

Under veckan som gått har:


I tisdags presenterades det vilka matcher i Women’s Super League som kommer att visas på TV under hösten. Samtliga av Chelseas fem inledande matcher kommer att visas på brittisk TV, BBC, bland annat är det stormatcherna mot Arsenal, Everton och Manchester United. Det återstår att se vad det innebär för oss här i Sverige då de matcher som visas på TV där inte går att se live på FAplayer.com.


Under onsdagen flög Chelseas damer till Skottland för att förbereda sig inför träningsmatchen mot Glasgow Rangers. En speciell match för Erin Cuthbert som fostrats i deras Akademi. Det var en tunn trupp på endast 15 spelare som reste norrut, av dessa var endast nio av dem en del av seniortruppen under föregående säsong.


Matchen mot Rangers under torsdagskvällen gick att streama live via klubbens olika sociala kanaler.
Det blev en snöplig start på matchen trots kungsblå dominans. Slarvigt kortpassningsspel mellan Berger, Carter och, mittbacken för kvällen, Leupolz resulterade i en snål passning som snappades upp och gav Rangers ledningen i matchen med 1-0.

Chelsea kvitterade mindre än minuten senare när Harder nickade in Reitens inlägg och tio minuter senare hittade danskan åter igen in med bollen i nätmaskorna från 11 meter.
Trots att Chelsea dominerade matchen dröjde det ända till den andra halvleken innan 3-1 målet kom. Cuthbert slog ett lågt inlägg in till England i boxen som placerade bollen i mål.

En bänk bestående av hungriga akademispelare gav liv i matchen då de samarbetade och väggade sig fram till Chelseas fjärde och sista mål för kvällen. Emma Thompson var den av akademitjejerna som avlossade det låga välplacerade skottet in till stolproten i den 81:a matchminuten.

Starka insatser från samtliga akademispelare, en extra eloge till Jorja Fox som gjorde en kanoninsats i 74 minuter på högerkanten.
 



Kommande:

Träningsmatch, Chelsea vs Aston Villa fredagen den 27 augusti kl. 19.00 hemma på Kingsmeadow.

SÄSONGSPREMIÄR, Arsenal vs Chelsea söndagen den 5 september kl. 13.30 Emirates Stadium.
 
 
Källor:
BBC
Resa till Skottland
Rangers vs Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-08-16 15:59:00
Author

Fler artiklar om Chelsea