Damlagets vecka 32

Damlagets vecka 32

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 32

Under veckan som gått har:


I torsdags valde backjätten och EM-guldmedaljören Millie Bright att förlänga sitt kontrakt med Chelsea ytterligare tre år.

                      Läs mer om fölängningen HÄR!



Klubben meddelade under fredagen att nyförvärvet Lucy Watson kommer att tillbringa kommande säsong på lån hos Charlton Athletic för att få mer erfarenhet av seniorfotbollen.
18-åringen lånas ut till Championshiplaget för att få mer och regelbunden speltid för att på så sätt fortsätta att utvecklas och bli en ännu bättre spelare.



Enligt damlagets twitterkonto spelade laget under fredagen en vänskapsmatch mot norska Arna-Bjornar på Cobham i det nya snygga bortastället. Enligt bilderna ser svensktrion ut att ha varit med och enligt kommentarsfältet ryktas det om ett 9-1 resultat. 



Under fredagseftermiddagen släpptes de vilka 20 spelare som blivit nominerade till det mest prestigefyllda pris du som fotbollsspelare ka få på individuell nivå, nämligen Ballon d’Or.
Med i topp 20 återfinns två Chelseaspelare, Millie Bright och Sam Kerr.

Bright startade samtliga 39 tävlingsmatcher som laget spelade föregående säsong och var en viktig kugge för laget. Hon startade och spelade även samtliga matcher för det engelska landslaget under EM då de tog hem ett historiskt EM-guld inför publiken hemma i England.

Kerr gjorde sin bästa säsong i klubben då hon gjorde 20 mål på 21 WSL matcher och vann skytteligan för andra säsongen i rad. Totalt sett gjorde hon 32 mål i alla tävlingsmatcher och fick ta emot hela sju olika prestigefyllda individuella priser för sin insats under säsongen.

Priset kommer att delas ut i oktober. 



Den 14 augusti 2012 tog Emma Hayes över rodret för Chelseas damer. I söndags var det tio år sedan hon startade sin resa tillsammans med klubben, och vilken resa det har varit. Under hennes år i klubben har laget gått från att vara semiproffs till heltidsproffs, de har utvecklats som lag och dominerar inte bara den inhemska ligan utan står sig även bra ute i Europa.
Den första säsongen slutade Chelsea Ladies tvåa från botten med endast 10 poäng på 14 matcher, men redan säsongen efter var Chelsea en seger ifrån att vinna WSL titeln för första gången.

Nu 10 år senare har Chelseas damlag bytt namn till Chelsea Women och vunnit:

  • Women’s Super League fem gånger
  • FA Cupen fyra gånger
  • Ligacupen två gånger
  • Community Shield en gång
  • De har vunnit dubbeln fyra gånger och trippeln en gång.

Emma Hayes har mottagit en MBE (3:e högsta ranking) 2016 och en OBE (näst högsta ranking) 2022 från det brittiska imperiet.

Vi ser fram emot fler år under Emma Hayes ledning.
 

Kommande:

Women’s International Champions cup, torsdag den 18 augusti kl.02.30. Matchen spelas mellan Lyon och Chelsea i USA.  Visas på DAZN’s youtubekanal

Träningsmatch, söndagen den 28 augusti kl.15.00 ChelseaTottenham på Kingsmeadow.

Ligapremiär söndagen den 11 september kl. 13.30. ChelseaWest Ham Stamford Bridge.
 

Källor:
Millie Bright
Lucy Watson
Ballon d’Or
Emma Hayes 10 år i klubben

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-08-15 12:01:00
Author

Fler artiklar om Chelsea