Damlagets vecka 33

Damlagets vecka 33

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 33

Under veckan som gått har:


Emma Hayes har nominerats till årets Coach av UEFA efter att ha lett sitt Chelsea till Champions Leaguefinal, försvarat både ligatiteln och Continental cup. De övriga nominerade i den kategorin är Peter Gerhardsson, svenska landslagets förbundskapten och Lluis Cortes, Barcelonas tränare.
Ytterligare tre Chelseaspelare är nominerade till priser. Ann-Katrin Berger i kategorin årets målvakt, Magdalena Eriksson till årets back och Ji-So Yun till årets mittfältare av UEFA.


I torsdags blev det klart att Aggie Beever-Jones kommer att spendera den kommande säsongen på lån i Bristol City. Beever-Jones är en av de tre akademispelarna som skrev sitt första professionella kontrakt med klubben tidigare i somras och lånas ut till Championship-laget för att få erfarenhet av seniorfotbollen. Från klubbens håll ser man Bristol City som ett bra steg för 18-åringen som gjort det bra i försäsongsmatcherna och hoppas att det här året ska få henne att växa som fotbollsspelare.


Under fredagen stod det klart att ytterligare en av våra akademispelare som tagit klivet upp och skrivit sitt första kontrakt med Chelsea ska ut på ett säsongslångt lån. Denna gång är det försvararen Charlotte Wardlaw som packar väskorna och reser till Liverpool för att skaffa sig erfarenheter i Championship.


Senare på fredagen stod det klart att även den tredje akademispelaren ger sig ut på ett säsongslångt lån. Målvakten Emily Orman kommer skaffa sig erfarenhet från seniorfotbollen med Crystal Palace i Championship.
 



Kommande:

Träningsmatch, Chelsea vs Aston Villa fredagen den 27 augusti kl. 19.00 hemma på Kingsmeadow.

Säsongspremiär, Arsenal vs Chelsea söndagen den 5 september kl. 13.30 Emirates Stadium.
 

Källor:
Beever-Jones
Charlotte Wardlaw
Emily Orman
UEFA nomineringar
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-08-23 17:17:42
Author

Fler artiklar om Chelsea