Damlagets vecka 34

Damlagets vecka 34

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 34

Under veckan som gått har:


I onsdags kom ett meddelande på klubbens officiella kanaler från Ann-Katrin Berger.
Målvakten meddelade att hon efter fyra år som cancerfri nu fått tillbaka den. Händelsen får en att tänka på att det finns saker i livet som är viktigare än fotboll och nu får vi skicka vår styrka till Berger som genomgår en tuff match mot cancern en andra gång. I denna tuffa tid skickar vi all styrka och kraft till Berger, hennes partner Jess Carter och familj!

                      Läs mer om AKB HÄR!


Chelsea gick i onsdags ut med att Jorja Fox kommer att spendera den kommande säsongen med Brighton i WSL för att få mer erfarenhet och speltid på den högsta nivån för att utvecklas som spelare. I samband med utlåningen förlängde klubben kontraktet med 18-åringen fram till sommaren 2025.
Fox spenderade våren i Championshiplaget Charlton Athletic där hon tog flera kliv i sin utveckling som fotbollsspelare på seniornivå.


Samtidigt som man meddelade att Fox gick ut på lån kom det härliga beskedet att klubben förlängt sitt kontrakt med Guro Reiten. Norskan skrev på för ytterligare tre år i Chelsea och är klubben trogen fram till sommaren 2025. 28-åringen har visat att hon kan spela på flera positioner då hon den senaste säsongen flera gånger startade som vänster wingback, men tidigare spelat som vänsterytter och vänster ytterforward.



I fredags meddelade klubben att man förlängt kontraktet med Aggie Beever-Jones fram till sommaren 2025 och att hon kommer spendera den kommande säsongen på lån hos Everton. Hon skrev sitt första kontrakt på sin 18-årsdag förra sommaren och spenderade förra säsongen på lån i Championshipklubben Bristol City. Nu tar hon ytterligare ett kliv för att fortsätta sin positiva utveckling och lånas ut för att få erfarenhet och speltid i WSL.



Två veckor tog det från det att sportbladet skrev att Rosengårds mittfältare Jelena Cankovic var klar för Chelsea. Under fredagen denna vecka presenterade klubben att serbiskan skrivit på ett treårskontrakt och kommer att vara redo för spel lagom till ligapremiären om två veckor.

                      Läs mer om vårt nyförvärv HÄR!


Under söndagen spelade de kungsblå spelarna en träningsmatch mot Tottenham hemma på Kingsmeadow. Chelsea ställde upp med Musovic; Perisset, Nouwen, Mjelde ©, Carter; Rytting Kaneryd, Cuthbert, Reiten; James, Harder; England. På bänken fanns fyra juniorer i form av Orman (mv), Akpan, Blades, Potter.

Det kändes nästan som vanligt när Drew Spence, den spelare som varit klubben trogen från 2008 och hunnit med 223 matcher under dessa 14 år äntrade Kingsmeadow. Det som kändes mest konstigt var at thon inte var iklädd den kungsblå tröjan utan denna söndag presenterade motståndarlaget och var iklädd Tottenhams vita tröja.
 
Chelsea skapade mycket i första halvlek och Pernille Harder och Lauren James stod för två härliga baljor. I matchens 31:e matchminut var det stående ovationer från publiken för att hylla Ann-Katrin Berger som dagen innan påbörjat sin behandling mot cancer, en fin gest som vi lär få se i fler matcher.
Tottenham gjorde flera byten till andra halvlek, bland annat bytte de målvakt till sin förstakeeper Tinja-Riikka Korpela. Ett byte som gjorde att resultatet 2-0 stod sig matchen ut trots fina chanser från bland annat Rytting Kaneryd, England och Harder som finskan stoppade.

De spelare som inte fanns med till denna träningsmatch spelade tidigare under söndagen en internmatch. Det innebar att Emma Hayes kunde ge sina spelare 90 minuter innan de nu åker iväg på ett landslagsuppehåll för att åter samlas strax innan det är dags för seriepremiär mot West Ham hemma på The Bridge den 11 september kl. 13.30.



LANDSLAG
Här kommer en lista på de kungsblå spelare som är iväg på landslagsuppdrag:

Australien: Sam Kerr

Danmark: Pernille Harder

England: Millie Bright, Lauren James, Jess Carter, Bethany England
England U-23: Niamh Charles, Jorja Fox, Aggie Beever-Jones

Frankrike: Eve Perisset

Kanada: Jessie Felming, Kadeisha Buchanan

Norge: Guro Reiten, MAren Mjelde

Nederländerna: Aniek Nouwen

Skottland: Erin Cuthbert

Sverige: Magdalena Eriksson, Zecira Musovic, Johanna Rytting Kaneryd

Wales: Sophie Ingle

 



Kommande:

Ligapremiär! söndagen den 11 september kl. 13.30. Chelsea West Ham Stamford Bridge.
 

Källor:
Ann-Katrin Berger
Jorja Fox
Guro Reiten
Aggie Beever-Jones
Jelena Cankovic
Chelsea - Tottenham
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-08-29 08:44:00
Author

Fler artiklar om Chelsea