Damlagets vecka 35

Damlagets vecka 35

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 35

Under veckan som gått har:



Under fredagen meddelade klubben att de tar in Tanya Oxtoby som assisterande coach. Hon kommer närmast från Bristol City Women och har skrivit på för tre och ett halvt år med klubben.
Oxtoby väljer att avsluta sin mammaledighet lite tidigare än planerat då denna fantastiska möjlighet gavs.

Den tidigare australiensiska försvarsspelaren skolade om sig till tränare 2012 då hon la skorna på hyllan. Hon började sin tränarkarriär i Notts County Ladies, 2017 blev hon assisterande tränare i Birmingham City innan hon 2018 tog över som manager i Bristol City Women.

Med Oxtoby i ledarstaben hoppas man kunna nå ytterligare en nivå då hon kommer in med stor erfarenhet från WSL och en gedigen meritlista när det kommer till att utveckla spelare.

Tanya Oxtoby är utbildad idrottspsykolog, har UEFA:s A-tränarlicens och en ryggsäck full med erfarenhet av spel i Australiensiska ligan och WSL både som spelare och tränare.

Vi hälsar Tanya varmt välkommen till klubben.



Under söndagen spelades ligapremiären. WSL startade med ett rykande hett Londonderby borta på Emirates Stadium mot Arsenal.

Inför de 8705 supportrar som åter igen befann sig på läktaren spelades en match mellan de dubbla titelförsvararna Chelsea och årets utmanare till ligatiteln Arsenal.

Chelsea ställde upp med en ny formation -3,4,2,1- Berger; Carter, Bright, Eriksson; Charles, Leupolz, Ji, Reiten; Cuthbert, Harder; England. En formation som laget inte såg helt bekväma ut med.
Gång på gång lämnade de farliga ytor tomma och kom sent in i pressen, så att de gick till halvtid med 1-1 – efter ett läckert mål från Vivianne Miedema tog Gunners tidigt ledningen i matchen och en sen kvittering från Erin Cuthbert, som styrde in en passning från Melanie Leupolz i den 44:e minuten – måste ses som en lättnad.

Förväntningarna på förändringar i spelsystemet inför den andra grusades när båda lagen klev ut till den andra halvleken med samma spelare och formation på planen.

Chelsea öppnade starkt och Reitens inlägg gick oturligt i överliggaren. Vindsnabba Beth Mead i Arsenal hade mer tur och istället för ett ledningsmål för de Kungsblå blev det både 2-1 och 3-1 för de rödklädda hemmalaget. Det sista målet går att diskutera om det inte var offside, men utan VAR finns utrymme för den mänskliga faktorn och 3-1 var bara att konstatera.

Chelsea gjorde ett tappert försök, de satte in superduon ”Kerrby” i ett försök att få fart på anfallsspelet. Kerr, Kirby och Ingle som kom in skapade en hel del lägen mot ett Arsenal som backade hem och försvarade sig bra genom att hålla de Kungsblå spelarna på utsidan.

Reduceringen till 3-2 kom med 20 minuter kvar att spela. Cuthbert hittade in med ett fint inlägg som Pernille Harder nickade in.

En premiärförlust i Emma Hayes 250:e match som tränare för Chelsea var bara att konstantera när domaren Rebecca Welch blåste av matchen efter 96 minuters spel.

Efter en tuff förlust mot ett bra Arsenal i en jämn upplaga av 2021/2022 Women’s Super League är det bara för tjejerna att ladda om inför söndagens möte med storsatsande Everton.



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Det finns många svenska spelare att tillgå då Everton och City värvat in Björn, Anvegård, Bennison och Angeldahl. Sedan tidigare finns Eriksson, Andersson och Musovic i Chelseas lag, så varför inte satsa på ett svenskinfluerat lag?

Ligans namn: WSL SvenskaFans
ligakoden: 62mv4p
 



Kommande i veckan:
Chelsea vs Everton söndagen den 12 september kl. 13.30Kingsmeadow.
Visas på Viaplay.
 
 
Källor:
Tanya Oxtoby
Arsenal - Chelsea
Fantasy
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-09-06 14:05:11
Author

Fler artiklar om Chelsea