Damlagets vecka 36

Damlagets vecka 36

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 36

Under veckan som gått har:



Charlotte Wardlaw skrev ett nytt kontrakt med klubben fram till 2025 och kommer att spendera den kommande säsongen på lån i Liverpool där hon under föregående säsong hjälpt Liverpool tillbaka upp i högstaligan.



Chelseas damlag har 30 årsjubileum i år och enligt Emma Hayes har fotbollen tagit en stort kliv framåt. Denna säsong kommer de kliva in i säsongen med kamanjen Nothing Stops Us.
Klubben har producerat en film för att fira Chelseas damlags historia och deras framgångar de senaste decenniet.

                      Se filmen HÄR!



Förra veckan släpptes del ett av sammanfattningen av Emma Hayes tio framgångsrika år i Chelseas damlag. Nu har de släppt del två av tre och du kan se dem på Chelsea officiella hemsida samt deras Youtube-kanal.

                      Se avsnitt två HÄR!



Ligapremiären mot West Ham hemma på Stamford Bridge skulle ha spelats under söndagen. Då Drottning Elisabeth somnat in och FA valt att pausa all fotboll denna helg till följd av landssorg innebär det att WSL premiären får vänta. Det återstår att se vad som händer med matchen mot West Ham som skulle spelats på the Bridge. Vi håller tummarna för att ligan drar igång nästa helg. I så fall blir det bortapremiär mot nykomlingarna Liverpool nästa söndag kl. 19.45.



LANDSLAG
Så här har det gått för de kungsblå spelarna som är iväg på landslagsuppdrag:

Kvalmatcher till VM i Australien och Nya Zeeland nästa sommar:

I grupp A besegrade Sverige Finland med 5-0 i den sista gruppspelsmatchen. Magda spelade hela matchen, Johanna Rytting Kanerdy blev inbytt med elva minuter kvar samtidigt som Zecira Musovic fanns med på den svenska bänken. Sverige var sedan tidigare klara för VM nästa sommar.


Skottland som redan säkrat andraplatsen i grupp B besegrade Färöarna i den sista gruppspelsmatchen med 6-0. Erin Cuthbert satte 3-0 målet.


Två matcher i grupp C hade Chelseaspelare i sina trupper.
Katerina Svitkova spelade hela matchen och stod för två mål och en missad straff när Tjeckien besegrade Belarus med 7-0. Tyvärr räckte inte segern till en VM plats.

Nederländerna besegrade Island med 1-0 i kampen om förstaplatsen i gruppen. Nouwen satt på bänken när de båda lagen som redan var klara för avancemang till VM spelade om vem som skulle ta 1:a respektive 2:a platsen i gruppen.


England höll nollan under hela VM-kvalet i grupp D när de under tisdagen besegrade Luxemburg med 10-0. Samtliga fyra Chelseaspelare började på bänken. Millie Bright och Bethany England byttes in i paus där den senare stod för två mål. Lauren James och Jess Carter fick nöja sig med att se matchen från avbytarbänken.


Norge som redan säkrat gruppsegern i Grupp F besegrad Albanien med 5-0. Maren Mjelde gjorde 3-0 målet och byttes ut i den 67:e minuten, samtidigt som klubbkamraten Gruo Reiten spelade hela matchen och stod för assist på det 1-0 och 5-0 målet.


Eve Perisset spelade hela matchen när Frankrike, som redan var vidare som gruppetta i grupp I, besegrade Grekland med 5-1 i den sista VM-kvalmatchen.

Sophie Ingle och hennes Wales tog sig vidare till VM som grupptvåa i grupp I efter att ha spelat 0-0 mot grupptrean Slovenien.



Vänskapsmatcher:

Australien med Sam Kerr spelade en vänskapsmatch mot Jessie Flemings Kanada under tisdagen, där Kanada vann med 2-1. Kadeisha Buchanan fanns inte med i Kanadas matchtrupp.
 



Kommande:

Söndagen den 18 september är det avspark kl. 19.45. mellan LiverpoolChelseaPrenton Park. Osäkert på var den går att ses, förhoppningsvis på FA-Player.
 

Källor:
Charlotte Wardlaw
Nothing Stops Us
Dokumentär – Emma Hayes
FA Statement

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-09-12 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea