Damlagets vecka 37

Damlagets vecka 37

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 37

Under veckan som gått har:


I måndags lottades grupperna till damernas första gruppspel i Champions League.

                      Läs mer om hur lottningen gick till HÄR.

Så här spelas gruppspelet i Grupp A:

Chelsea – Wolfsburg onsdag den 6 oktober kl. 21.00.

Juventus – Chelsea onsdagen den 13 oktober kl. 21.00.

Servette FCCF – Chelsea tisdagen den 9 november kl. 18.45.

Chelsea – Servette FCCF torsdagen den 18 november kl. 21.00.

Chelsea – Juventus onsdagen den 8 december kl. 21.00.

Wolfsburg – Chelsea torsdagen den 16 december kl. 21.00.



LANDSLAGSUPPEHÅLL

Danmark: I torsdags spelade Danmark med lagkapten Pernille Harder I spetsen VM-kvalmatch mot Malta. Danmark ledde med 4-0 när Harder i den 46:e minuten gjorde sitt 66:e mål i landslaget och blev där med den meste målskytten i Danmarks historia. Matchen slutade 7-0.

Danmark möter Azerbaijan på tisdag kl. 18.00.


Norge: Guro Reiten och Norge mötte under torsdagen Armenien i VM-kvalet. Reiten spelade hela matchen när norskorna vann med hela 10-0 mot Armenien.

Norge möter Kosovo på tisdag kl. 19.00.


Sydkorea: Ji spelade VM-kval i Asien under fredagen och sydkoreanskorna vann kvalmatchen mot Mongoliet med de imponerande siffrorna 12-0. Ji gjorde sitt 59 landslagsmål och blev landets meste målskytt.

På torsdag kan sydkoreanskorna säkra sin VM plats när de då möter Uzbekistan.


Sverige: Magda Eriksson och Jonna Andersson startade på fredagskvällen i Sveriges VM-kvalmatch mot Slovakien. Zecira Musovic fanns med på bänken när Sverige vann bortamötet med 1-0.

De möter Gerorgien på tisdag kl. 18:30


England: på hemmaplan mötte ”Lejonoinorna” Nordmakedonien. Bright var den enda av de kungsblå landslagsspelarna som startade och hon byttes ut i den 63:e matchminuten. Både Charles och England blev inbytta i matchen. England byttes in i den 71:a minuten och skrev in sig i målprotokollet i den 77 när hon nickade in sitt första av två mål för kvällen. Niamh Charles kom in i den 81:a minuten och Bethany Englands andra mål för kvällen kom i matchminut 90 och minuten efter assisterade hon Arsenals Beth Mead när brittiskorna satte matchens sista mål och slutresultatet 8-0. Carly Telford och Jess Carter fanns båda med på bänken, men Fran Kirby saknades i matchtruppen.

England möter Luxemburg på tisdag kl. 20.15.


Skottland: Erin Cuthbert startade VM-kvalmatchen mot Ungern under torsdagskvällen. Vår kungsblå mittfältare spelade 90 minuter och missade en straff i den 17:e minuten, men gjorde inga misstag då hon satte straffreturen i mål. Matchen slutade 2-0 efter att Manchester Uniteds Martha Thomas nätat i andra halvleken.

Skottland möter Färöarna kl. 20.35 på tisdag.


Wales: Sophie Ingle bar kaptensbindeln när Walesiskorna besegrade Kazakhstan med 6-0 i VM-kvalet. Ingle stod för en assist då hon spelade fram Harding till 2-0 i den 30:e matchminuten.

Wales möter på tisdag Estland kl. 19.00.


Nederländerna: Aniek Nouwen spelade hela matchen när Nederländskorna under fredagskvällen mötte Tjeckien i VM-kvalet. Tjeckiskorna tog ledningen i matchen innan Nouwen spelade fram Arsenals Vivianne Miedema till kvitteringsmålet och slutresultatet 1-1.

Nederländerna möter Island på tisdag kl. 20.45.


Tyskland: Ann-Katrin Berger och Melanie Leupolz fanns med på bänken när Tyskland vann VM-kvalmatchen mot Bulgarien med 7-0.

Tyskland möter på tisdag Serbien kl.16.00.



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Manchester Citys Greenood var den spelare som fick mest poäng i första rundan och hon kan vara en bra försvarare att ha i sitt lag för den prislappen hon har.
Efter två rundor ligger hon på delad första plats med Arsenals Beth Mead. Mead har en något dyrare prislapp, men så som hon har startat kan hon vara värd att satsa på då hon är billigare än de stora stjärnorna.

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 



Kommande vecka:

Söndagen 26 september spelar Chelsea mot Manchester United kl. 13.30 på Leigh Sports Village.
Matchen visas på V Sport, V sport Premium och Viaplay.
 
 
Källor:
Champions Leaguelottningen
VM-kvalmatcher
Fantasy

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-09-20 15:11:00
Author

Fler artiklar om Chelsea